Jucătoarea americană de tenis Serena Williams a catalogat drept grosolane afirmaţiile făcute de Ilie Năstase, week-end-ul trecut, la Mamaia, despre ea şi despre alte jucătoare, afirmaţii care nu puteau fi trecute cu vederea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că au fost comentarii foarte nepotrivite. Nu numai asta, i-am susţinut întotdeauna pe colegele mele şi pe oamenii cu care lucrez. Pentru mine este important să sprijin femeile. Este ceva, aceste tinere vor veni în vestiar şi vor dori să se fotografieze cu mine. Eu vreau să fiu un bun lider şi un bun exemplu pentru ele. Nu numai că a spus lucruri grosolane despre mine şi apoi despre colegele mele, dar am simţiti că era important pentru noi să ne apărăm una pe alta şi să mă apăr eu însămi", a declarat Williams, la o conferinţă, la Vancouver, potrivit Washington Post.

Luni, Serena Williams, locul 1 mondial, s-a referit pentru prima dată la comentariile făcute de Ilie Năstase la Mamaia.

"Mă dezamăgeşte să aflu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face astfel de comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut şi comentarii sexiste împotriva colegelor mele. Am spus-o o dată şi o voi spune din nou, lumea a ajuns atât de departe, dar totuşi mai are mult de parcurs. Da, am depăşit atât de multe bariere, dar sunt încă multe înainte. Aceasta sau oricare alta nu mă va opri în a pune iubire, lumină şi pozitivitate în tot ceea ce fac. Voi continua să iau atitudine şi să mă ridic pentru ceea ce este drept. Mulţumesc cu umilinţă ITF pentru atenţia pe care o acordă tuturor faptelor din acest caz. Ei vor avea sprijinul meu total", a postat Serena Williams, pe contul ei de Instagram.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a deschis o anchetă după un comentariu al căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, despre copilul nenăscut al Serenei Williams.

La conferinţa de presă de vineri, dinaintea partidei Româniâ - Marea Britanie din Fed Cup, în timp ce Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, Ilie Năstase s-a adresat în limba română unui membru al echipei: "Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".

Sâmbătă, în prima zi a întâlnirii, Ilie Năstase a avut un conflict cu arbitrii şi cu Johanna Konta şi cu căpitanul-nejucător Anne Keothavong. El a fost scos de pe arenă de oficialii partidei, iar Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a ridicat acreditarea. El nu a mai fost căpitanul echipei României la meciurile de duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.