Selecţionerul olandez Erwin van de Looi consideră echipa de tineret a României drept outsiderul Grupei A a turneului final al Campionatului European de tineret din 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Site-ul oficial al UEFA a prezentat, după tragerea la sorţi de joi, reacţiile antrenorilor echipelor participante la turneul final. În ceea ce îi priveşte pe tehnicienii din grupa României, Zoltan Gera spune că meciurile cu echipe din ţara vecină Ungariei sunt foarte interesante, iar Stefan Kunz, antrenorul Germaniei, nu face nicio referire la formaţia pregătită de Adrian Mutu.

"Germania este întotdeauna puternică, de multe ori au performanţe bune în astfel de turnee, aşa că vom avea o misiune foarte grea, dar suntem fericiţi că putem fi aici şi să jucăm la Campionatul European. Deci, important este să dăm totul şi să ne bucurăm de fiecare minut al jocurilor. Apoi va urma România, pe Bozsik Arena. Deoarece este o ţară vecină a noastră, meciurile Ungaria - România sunt întotdeauna interesante. Au fost, de asemenea, semifinalişti ultima dată, iar fiul lui Gheorghe Hagi, Ianis Hagi, este în echipă. Olanda a marcat cele mai multe goluri în calificări. Vorbim din nou despre adversari foarte puternici", a spus Zoltan Gera, antrenorul Ungariei.

"Aş fi preferat o grupă diferită, dar ar fi putut fi şi mai rău, aşa că în această privinţă, aşa cum a spus mereu bunica mea, nu trebuie să te superi pe lucruri pe care nu le poţi schimba. Aşa că o vom lua aşa cum este. Cred că Olanda este favorita grupei noastre anul acesta, ceea ce nu înseamnă că nu vom lupta pentru primul loc. Ungaria are talente uimitoare, unul dintre cele mai căutate (n.r. - Dominik Szoboszlai) joacă pentru Salzburg, aşa că aşteptăm cu nerăbdare să jucăm împotriva lor. Erwin van de Looi, omologul meu din echipa olandeză U21, are câteva talente excepţionale. Justin Kluivert joacă la Leipzig, l-am văzut împotriva lui Bayern. Îl cunoaştem din Bundesliga şi ştim la ce să ne aşteptăm. Au marcat în medie aproape cinci goluri pe meci în calificări, au câştigat cu 7-0 de două ori, aşa că ne confruntăm cu o echipă fantastică", a afirmat Stefan Kuntz, selecţionerul Germaniei.

"Este o tragere extraordinară. Ungaria este gazdă. Germania este o echipă pe care o cunoaştem bine şi este, de asemenea, un rival al nostru. În acest moment, România este un fel de <outsider> pentru noi, dar aşteptăm cu nerăbdare turneul. Să nu fim aroganţi. În mod normal, olandezii sunt puţin aroganţi, dar să nu o facem. A trecut mult timp de când am ajuns ultima dată la turneul final. Suntem foarte ambiţioşi şi dornici şi trebuie să spun că am jucat câteva meciuri fantastice în calificări împotriva unei echipe portugheze foarte puternice. Avem o echipă cu atacanţi foarte talentaţi. Va trebui să vedem cine va fi disponibil pentru noi în martie", a precizat Erwin van de Looi, antrenorul Olandei.

"Este un grupă foarte dificilă, deoarece ţara gazdă, Ungaria, Olanda şi Germania sunt echipe foarte puternice. M-am uitat la cât de bun a fost atacul Olandei în jocurilor anterioare. Germania este o echipă puternică. Desigur, ne dorim o revanşă şi o aşteptăm cu nerăbdare, pentru că acesta este obiectivul nostru, să egalăm performanţele noastre anterioare şi să fim mai buni decât la EURO precedent. La urma urmei, trebuie să le înfruntăm pe toate. Nu suntem înspăimântaţi, nu ne este frică de nimic. Este adevărat că este o grupă dificilă, dar credem în noi înşine şi sunt sigur că vom performa bine", a declarat Adrian Mutu.

România va întâlni, la 24 martie 2021, reprezentativa Olandei, în primul meci al Grupei A a Campionatului European din 2021, informează frf.ro.

La 27 martie, tricolorii antrenaţi de Adrian Mutu vor întâlni Ungaria, iar la 30 martie, Germania. Toate meciurile vor avea loc la Budapesta.

România face parte din Grupa A, alături de Ungaria, Olanda şi Germania, la turneul final al Campionatului European de tineret, care va avea loc în Ungaria şi Slovenia, în 2021, s-a stabilit, joi, după tragerea la sorţi de la Nyon. România a fost în a treia urnă valorică.

Componenţa celor patru grupe este următoarea:

A: Ungaria, Germania, România, Olanda;

B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia;

C: Rusia, Islanda, Franţa, Danemarca;

D: Portugalia, Croaţia, Anglia, Elveţia.

Euro U21, organizat în Ungaria şi Slovenia, se va disputa în două etape: etapa grupelor din 24 până la 31 martie 2021 şi etapa eliminatorie, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021, ultimă fază la care participă ocupantele primelor două locuri în fiecare grupă.

România este la a doua participare consecutivă la turneul final al CE under 21. La ediţia precedentă, care a avut loc în Italia, în 2019, tricolorii conduşi atunci de Mirel Rădoi, au ajuns până în semifinale, într-un alt format, cu două grupe de câte patru echipe. Tricolorii "mici" au fost eliminaţi de Germania, cu scorul de 4-2.

La CE din 2021, România, antrenată de Adrian Mutu, s-a calificat după ce a ocupat locul al doilea în Grupa a VIII-a a preliminariilor, după Danemarca, dar înaintea reprezentativelor din Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord şi Malta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.