Secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA), Andreas Zagklis, va sosi în România în această noapte, într-o vizită de lucru. Reprezentantul FIBA va avea întâlniri la nivel înalt, între care cea cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, ministrul Sportului, Eduard Novak, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, sau preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zagklis va fi însoţit de reprezentantul pentru relaţii externe al FIBA, Michel Filiau, iar gazdele acestora pe parcursul vizitei va fi Carmen Tocală, preşedintele FRB, şi alţi oficiali ai forului naţional.

Este prima vizită oficială a conducătorului executiv al FIBA în România în acest an, în care forul internaţional aniversează 90 de ani de existenţă. România este membru fondator al FIBA, alături de Cehoslovacia, Argentina, Grecia, Italia, Letonia, Portugalia şi Elveţia, care care au semnat actul constitutiv al forului în 18 iunie 1932.

”FR Baschet consideră că această vizită este o recunoaştere importantă adusă baschetului autohton, România fiind prima ţară pe care conducerea FIBA o vizitează în treaseul acestui an aniversar”, a menţionat FRB.

Între temele de discuţie cu oficialii români la întâlnirile programate marţi se înscriu: susţinere guvernamentală a Planului strategic de dezvoltare a baschetului, dar şi a Planului Operaţional al FRB pe termen mediu şi lung, susţinerea guvernamentală pentru depunerea candidaturii la organizarea CM masculin din 2027 în România, informări despre stadiul organizării în 2022, în România a CM U23 de baschet 3x3, precum şi a CE masculin U18 sau oportunităţi privind derularea unor proiecte şi programe de dezvoltare/promovare a baschetului în România, atât în planul performanţei sportive, cât şi al educaţiei şi al voluntariatului sportiv, precum şi demararea unui proiect de introducere a baschetului în şcolile şi liceele din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.