Pilotul german al echipei Ferrari, Sebastian Vettel, a câştigat, duminică, pe circuitul de la Sakhir, Marele Premiu al Bahrainului, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Vettel s-a impus şi în prima etapă, luna trecută, la Melbourne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locul doi a fost ocupat de finlandezul Valteri Bottas (Mercedes), iar pe trei s-a clasat britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).

Pe patru a terminat Pierre Gasly (Franţa/Toro Rosso-Honda), pe cinci a încheiat Kevin Magnussen (Danemarca/Haas), iar primele zece poziţii sunt completate de Nico Hulkenberg (Germania/Renault) – 6, Fernando Alonso (Spania/McLaren-Renault) – 7, Stoffel Vandoorne (Belgia/McLaren-Renault) – 8, Marcus Ericsson (Suedia/Sauber-Ferrari) – 9 şi Esteban Ocon (Franţa/Force India) – 10.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari), australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) şi olandezul Max Verstappen (Red Bull) au abandonat.

Raikkonen a abandonat după ce a accidentat un mecanic în turul 36/57. Aflat pe locul al treilea, Raikkonen a intrat la boxe pentru al doilea schimb de pneuri în cursa de la Sakhir. Operatorul cricului pentru trenul faţă de roţi a coborât monopostul, deşi roata stânga-spate se blocase şi nu fusese schimbată. Pilotul finlandez a înţeles că schimbul a fost efectuat şi a plecat de pe loc, acroşând unul dintre mecanicii care lucrau la roata blocată. Mecanicul a primit îngrijiri medicale pe linia boxelor, apoi a fost transportat la spital. 

Kimi Raikkonen a parcurs câteva zeci de metri cu trei pneuri de compoziţie supersoft şi una soft, înainte de a i se cere imperios de la boxe să oprească maşina. Finlandezul a ieşit nervos din monopost şi s-a dus direct la vestiare, aruncând în perete o sticlă de apă.

Etapa a treia a CM de F1, Marele Premiu al Chinei, va avea loc în 15 aprilie, la Shanghai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.