Pilotul echipei Ferrari, Sebastian Vettel, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Bahrainului, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Germanul, aflat la al doilea succes în 2017, a fost urmat de piloţii Mercedes, în ordinea Lewis Hamilton (Marea Britanie) şi Valtteri Bottas (Finlanda), ultimul plecat din pole-position.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) a trecut linia de sosire pe locul 4 (+22.475), înaintea australianului Daniel Ricciardo (Red Bull) - locul 5 (+39.246) şi a brazilianului Felipe Massa (Williams) - locul 6 (+54.326).

Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine mexicanul Sergio Perez (Force India, +1:02.606), francezul Romain Grosjean (Haas, +1:14.865), germanul Nico Hulkenberg (Renault, +1:20.188) şi francezul Esteban Ocon (Force India, +1:35.711), 

Şase piloţi au abandonat, între care olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Un al şaptelea pilot, belgianul Stoffel Vandoorne de la McLaren-Honda, nu a putut lua startul din cauza unor probleme tehnice. Colegul său, spaniolul Fernando Alonso, a abandonat cu două tururi înainte de final.

Vettel a fost al treilea pe grilă după Bottas şi Hamilton. Germanul l-a depăşit în primul viraj pe Hamilton apoi s-a lipit de Bottas, care nu s-a putut desprinde la mai mult de câteva sute de miimi. Safety Car-ul care a intrat pe pistă în turul 13/57, după un accident Lance Stoll (Williams) - Carlos Sainz (Toro Rosso), l-a avantajat pe Vettel, care schimbase pneurile în turul 11.

Piloţii Mercedes au intrat unul după altul la boxe, sub SC. Bottas a fost primul, iar mecanicii l-au ţinut mult la standuri. Această întârziere l-a încurcat pe Hamilton, care a venit imediat, dar a fost nevoit să încetinească mult pe linia boxelor, blocându-l pe Daniel Ricciardo. Pentru acest lucru, Hamilton a fost penalizat cu cinci secunde, astfel că Vettel a avut cale liberă spre victorie.

Lewis Hamilton a ocupat poziţia secundă, după ce a părut că l-a întrecut la ordinul echipei pe coechipierul său, Bottas.

În urma acestui succes, Vettel a rămas singur pe primul loc în clasamentul piloţilor, urmat de Hamilton, care a câştigat etapa trecută, din China. Şi echipa Ferrari a urcat pe primul loc, în clasamentul constructorilor, detronând Mercedes.

În acest moment, clasamentul piloţilor (primele zece locuri), este următorul:

1. Sebastian Vettel  68 de puncte;

2. Lewis Hamilton 61;

3. Valtteri Bottas 38;

4. Kimi Raikkonen 34;

5. Max Verstappen 25;

6. Daniel Ricciardo 22;;

7. Felipe Massa 16;

8. Sergio Perez 14;

9. Carlos Sainz jr.10;

10. Kevin Magnussen 4.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1. Ferrari  102 de puncte;

2. Mercedes 99;

3. Red Bull  47;

4. Force India 17;

5. Williams  16;

6. Toro Rosso  12;

7. Haas  8;

8. Renault 2;

9-10. McLaren-Honda, Sauber  0. 

Etapa a IV-a a sezonului, Marele Premiu al Rusiei, va avea loc, la 30 aprilie, la Soci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.