Seattle Reign FC a anunţat că va retrage tricoul cu numărul 15 al legendei clubului, Megan Rapinoe, pentru a-i onora cariera strălucită alături de echipă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivitatea va avea loc pe Lumen Field, la meciul dintre Reign şi North Carolina Courage, în data de 25 august.

Rapinoe, una dintre cele trei jucătoare care au evoluat pentru Reign încă de la înfiinţarea echipei, în 2013, devine prima jucătoare din istoria Seattle Reign căreia i se retrage numărul de tricou.

"Am trăit atât de mult timp în acest tricou şi mă simt onorată să îl văd retras alături de mine. Reprezintă mult mai mult decât mine - o echipă, un oraş şi o viaţă întreagă de amintiri", a declarat Rapinoe. "Le mulţumesc celor de la Reign şi coechipierelor mele pentru afecţiune, susţinere şi oportunitatea de a lăsa o bucată din inima mea pe teren".

Rapinoe, care a devenit o parte integrantă a identităţii echipei Reign pe teren şi în afara lui, şi-a încheiat cariera la Seattle Reign FC cu 115 prezenţe în sezonul regulat şi 11 în playoff. Pe parcursul acestor meciuri, atacanta a înscris 54 de goluri şi a oferit 28 de pase de gol, ambele recorduri pentru Reign FC.

În plus, Rapinoe ocupă locul patru în istoria clubului în ceea ce priveşte numărul de prezenţe în sezonul regulat, numărul de meciuri începute şi numărul de minute jucate.

“Dincolo de excelenţa sa pe teren, Rapinoe a fost o deschizătoare de drumuri pentru drepturile omului pe parcursul întregii sale cariere, iar pasiunea ei se reflectă în moştenirea pe care a lăsat-o în urmă în organizaţia Seattle Reign FC. Întotdeauna un lider deschis în vestiar, Rapinoe şi-a lăsat amprenta în comunitatea fotbalistică şi în întreaga lume. Cunoscută pentru acţiunile sale de susţinere legate de drepturile LGBTQ+, justiţia rasială, echitatea de gen şi multe altele, Rapinoe a fost onorată cu Medalia prezidenţială a libertăţii şi a fost numită una dintre femeile anului de către Time”, se arată pe site-ul Seattle Reign FC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.