Scrimerul român Radu Niţu a cucerit marţi medalia de aur a probei masculine de sabie în prima zi a Campionatului European U23 de la Budapesta. Niţu l-a învins în finală pe românul Alexandru Zmău, cu scorul de 15-13.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Radu Niţu s-a calificat în finală după ce a obţinut cinci victorii în grupă şi alte patru victorii pe tabloul principal. În semifinale, Niţu l-a eliminat pe maghiarul Gergo Horvath, de care a dispus cu 15-12.

Finala a fost una românească după ce Alexandru Zmău l-a învins în semifinale pe spaniolul Santiago Madrigal, cu scorul de 15-10.

Finala a fost controlată de Radu Niţu, care s-a impus cu 15-13, cucerind medalia de aur şi titlul continental la sabie U23. Medalia de argint a fost adjudecată de Alexandru Zmău. Acestea sunt primele medalii obţinute de România la competiţia care a luat startul marţi.

Un alt sabrer român, Matei Cîdu s-a clasat pe locul al şaselea în aceeaşi probă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.