Sportiva americană Mikaela Shiffrin a ocupat locul 5 la coborârea de la Kvitjfell (Norvegia), ceea ce i-a adus Cupa Mondială la schi alpin pentru a cincea oară. Cursa de sâmbătă a fost câştigată de Kajsa Vickhoff Lie, din Norvegia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu şapte curse rămase în circuitul mondial - un maxim de 700 de puncte la joc - Shiffrin, care are un avans de peste 796 de puncte faţă de elveţianca Lara Gut-Behrami, este sigură că va primi marele glob de cristal la cursa din Andorra, din 19 martie.

Cu cinci victorii în clasamentul general (după 2017, 2018, 2019 şi 2022), ea l-a egalat pe luxemburghezului Marc Girardelli, cu aceeaşi performanţă în anii 1980/1990.

Înaintea lor se află austriecii Annemarie Moser-Pröll (6 victorii) şi Marcel Hirscher (8).

Campioană en-titre, Shiffrin a înregistrat 11 victorii în acest sezon.

Cu titlul principal dobândit, ea urmăreşte în continuare recordul absolut de 86 de victorii la Cupa Mondială a suedezului Ingemar Stenmark. Shiffrin are în prezent 85 de victorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.