Federaţia Asiatică de Şah (ACF) a votat în favoarea participării jucătorilor de şah ruşi în competiţiile din Asia, ceea ce înseamnă că sportivii din Rusia vor putea concura la nivel internaţional în ciuda sancţiunilor legate de războiul din Ucraina, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre 36 de delegaţi, 29 au votat în favoarea includerii Rusiei în Federaţia Internaţională de Şah. Unul a votat împotrivă şi şase s-a abţinut.

Sportivii ruşi au interdicţii în multe sporturi şi în mare parte nu pot concura în Europa, din cauza sancţiunilor de după startul războiului.

Însă Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a îndemnat luna trecută federaţiile să creeze o cale pentru ca sportivii ruşi şi belaruşi să revină în competiţiile internaţionale, în Asia. Această cale le-ar oferi sportivilor şansa de calificare la Jocurile Olimpice din 2024 prin turneele din Asia.

Belarus este de asemenea sancţionată deoarece i-a permis Rusiei să îi folosească teritoriul la startul invaziei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.