Antoine Battut, fost antrenor al echipei franceze de rugby Aviron Bayonnais, a primit marţi o pedeapsă de şase luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 3.000 de euro după ce a lovit un cadru medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 23 august 2022, când unul dintre prietenii lui fusese dus dis-de-dimineaţă la urgenţe, într-o clinică din Biarritz,  în urma unui accident de scuter, Battut şi un alt bărbat, preparator fizic la clubul de rugby Aviorn Bayonnais, au insistat să-l vadă pe accidentat, în timp ce personalul medical le-a refuzat accesul în salon,  în conformitate cu protocolul sanitar în vigoare. Tonul discuţiei dintre cei doi bărbaţi şi personalul clinicii  a fost ridicat, iar Antoine Battut, în stare de ebrietate, a lovit un infirmier, administrându-i „doi-trei pumni”.

Judecat pe 4 iulie la tribunalul Bayonne alături de colegul său, care era lângă el la momentul evenimentelor, Battut şi-a recunoscut faptele violente încă de la începutul procesului şi şi-a cerut scuze: „Pe 23 august, pentru prima dată în viaţă, mi-am pierdut capul şi nu îmi pot explica de ce. Am dezamăgit mulţi oameni. Vreau să-mi cer scuze tuturor!”, a declarat Battut.

Clubului de rugby Aviron Bayonnais, care a solicitat  50.000 de euro daune de la fostul său antrenor, „pentru imaginea sa deteriorată”, i-a fost respinsă cererea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.