Naţionala de rugby a României va susţine un antrenament comun cu echipa Franţei, în data de 22 iunie, la Centrul Naţional de Rugby de la Marcoussis, locul unde se pregătesc toate reprezentativele de rugby franceze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Rugby România, antrenamentul va fi deschis publicului, mai multe detalii urmând să fie anunţate în perioada următoare. 

Ambele echipe naţionale se pregătesc pentru meciurile pe care le vor disputa în cadrul Turneului de vară, Stejarii urmând să facă un turneu de două săptămâni în America de Nord unde vor întâlni Statele Unite ale Americii (05 iulie – Chicago) şi Canada (12 iulie – Ottawa), iar Franţa va întâlni într-un turneu în America de Sud, Argentina (6 şi 13 iulie) şi Uruguay (10 iulie).

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Naţionala de rugby a României se va afla la Marcoussis între 21 şi 23 iunie. 

„Astăzi, când se împlinesc 34 de ani de la victoria României contra Franţei de la Auch suntem bucuroşi să anunţăm acest antrenament comun cu naţionala Cocoşilor. Este un lucru extraordinar pentru noi să ne putem antrena cu Franţa. Lucrăm intens să reînnodăm o tradiţie veche care a adus multe beneficii rugbyului românesc. Turneul din America de Nord le va oferi jucătorilor români noi şanse de a concura la cel mai înalt nivel cu echipe puternice. Este important pentru echipa noastră tânără să evolueze în cat mai multe astfel de meciuri, astfel încât staff-ul să poată avea la dispoziţie, anul viitor, cel mai bun lot disponibil pentru calificările de la Cupa Mondială din 2027”, a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby. 

„Acest antrenament cu adversar, organizat pentru a răspunde nevoii de un antrenament colectiv, reprezintă în egală măsură o oportunitate preţioasă de a reînnoi legăturile cu Federaţia Română de Rugby, care pregăteşte şi ea, la rândul ei, turneul din luna iulie în America de Nord. Această colaborare reîntăreşte angajamentul nostru de a susţine şi de a dezvolta relaţiile internaţionale în lumea rugbyului.”, a spus Jean-Marc Lhermet, vicepreşedintele Federaţiei Franceze de Rugby, responsabil de înalta performanţă şi oficiali de meci. 

În cadrul Turneului de vară, România va întâlni în primul meci echipa Statelor Unite ale Americii. Meciul este programat la Chicago la 5 iulie, pe Seatgeek Stadium. Cele două echipe s-au întâlnit şi anul trecut, în luna august, la Bucureşti, în primul meci de pregătire pe care Stejarii l-au avut în vederea participării la Cupa Mondială de rugby. Atunci, oaspeţii s-au impus cu 31-17. Cele două reprezentative îşi vor disputa şi Pershing Cup, trofeul pus la bătaie de Federaţia Română de Rugby din 2014, în amintirea partidei disputate la Olimpiada Militară, “Jocurile InterAliate”, organizată în 1919 de comandantul şef al Forţei Expediţionare Americane, Generalul John Joseph Pershing, pentru a marca sfârşitul Primului Război Mondial. Un meci cu un statut special având în vedere că în acest an se aniversază o sută de ani de la prima medalie olimpică obţinută de sportul românesc, prin echipa de rugby, bronz, în competiţia de la Paris din 1924, România jucând chiar cu SUA. 

 În al doilea meci al verii, Stejarii vor întâlni Canada, la 12 iulie la Ottawa, pe TD Place  Stadium. Cele două reprezentative s-au întâlnit ultima dată în 2017, tot într-un meci test, în cadrul unui turneu internaţional pe care România l-a făcut, partida disputată la Edmonton fiind câştigată de Stejari cu 25-9. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.