Poliţia din Noua Zeelandă (NZP) a anunţat că investighează presupuse ameninţări cu moartea şi abuzuri online împotriva arbitrilor de la Cupa Mondială de Rugby de anul trecut, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investigatorul Stuart Mills, din cadrul NZP, a declarat vineri că s-au primit trei plângeri de la World Rugby cu privire la ameninţări cu moartea la adresa unor arbitri, care s-ar fi făcut din Noua Zeelandă.

"Plângerile se referă la presupuse încălcări ale Legii privind comunicaţiile digitale dăunătoare şi la ameninţări cu moartea", a declarat Mills.

Wayne Barnes, care a arbitrat finala Cupei Mondiale din octombrie, s-a retras din activitatea de arbitru la doar câteva zile după meciul de la Paris şi a vorbit despre abuzurile care au fost adresate lui şi familiei sale după meci.

Arbitrul englez Tom Foley, care a fost în brigada finalei, în care Africa de Sud a învins Noua Zeelandă cu 12-11, a declarat în decembrie că a decis să se retragă din activitatea de arbitru internaţional, citând abuzurile online ca fiind un motiv important.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.