Comisia Judiciară Independentă a Rugby Europe a decis, marţi, sancţionarea a cinci jucători din echipa Spaniei ca urmare a incidentelor de la meciul cu Belgia, din 18 martie, la finalul căruia arbitrul Vlad Iordăchescu a fost agresat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia a luat următoarele decizii, potrivit FRR:

Guillaume Rouet (nr. 9): agresiune fizică şi verbală a unui oficial de meci – 36 săptămâni

Sébastien Rouet (nr. 20): agresiune fizică şi verbală a unui oficial de meci – 43 săptămâni

Pierre Barthere (nr. 6): acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci – 14 săptămâni
Lucas Guillaume (nr.7): acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci – 14 săptămâni
Mathieu Belie (nr. 10): acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci – 14 săptămâni

Jucătorii au drept sa faca apel în termen de şapte zile de la comunicarea în scris a deciziei.

Plângerea de comportament neadecvat, depusă împotriva Federaţiei Spaniole de Rugby, va fi analizată la altă dată.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.