Preşedintele Handbal Club Dobrogea Sud (HCDS), Rudi Stănescu, spune că echipa sa este pregătită din toate punctele de vedere să câştige finala Ligii Naţionale şi crede că deşi Dinamo conduce cu 3-0 la întâlniri directe în acest sezon, lucrurile s-au mai schimbat în ultimele luni şi echipa constănţeană e neînvinsă în campionat în 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rudi Stănescu a declarat marţi după amiază, într-o conferinţă de presă, că jocul echipei s-a îmbunătăţit de la etapă la etapă.

“În sezonul regulat au 3-0 până acum, dar eu zic că cele trei înfrângeri pe care le-am avut cu ei nu cred că mai contează în momentul de faţă. Nu ştiu dacă pot spune că au un ascendent moral pentru că atunci chiar a fost la început Supercupa, prima etapă a fost cu ei şi cred că echipele au suferit câteva modificări vizavi de joc. Practic jocul nostru s-a îmbunătăţit de la etapă la etapă, am avut şi meciurile din cupele europene unde zic eu ne-am descurcat chiar foarte bine. Anul acesta pot să spun că nu am pierdut niciun meci în campionatul intern, nici în play-off, nici în sezonul regulat. Eu zic că în momentul de faţă suntem pregătiţi din toate punctele de vedere să câştigăm această finală”, a afirmat Rudi Stănescu.

Antrenorul formaţiei Handbal Club Dobrogea Sud, Zvonko Sundovski, crede că este important ca jucătorii săi să câştige prima partidă şi şansele de a aduce titlul la Constanţa ar fi ridicate.

“Prima partidă e foarte importantă. Dacă noi câştigăm şi intrăm în avantaj, atunci suntem peste Dinamo şi şansele sunt şi mai mari pentru a aduce titlul la Constanţa. (…) Cred că ei sunt favoriţi. sunt campioni în ultimii trei ani, au experienţa puţin mai mare, dar dorinţa noastră e mare, vrem să câştigăm, am muncit tot sezonul”, a spus tehnicianul echipei constănţene.

Căpitanul formaţiei Handbal Club Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma, a afirmat în aceeaşi conferinţă de presă, că meciurile cu Dinamo Bucureşti vor fi echilibrate şi diferenţa se va face la concentrare.

“Anul acesta am demonstrat că suntem o echipă puternică. Şi Dinamo este un adversar redutabil. Dacă la începutul anului au reuşit să ne bată şi să câştige Supercupa, ne-am dori să echilibrăm balanţa şi să câştigăm noi campionatul. Acum numai conteaază dacă vor fi două sau trei meciuri, important este să profităm de avantajul terenului propriu, Vor fi meciuri echilibrate şi diferenţa se va face la concentrare”, a spus Toma.

În finalul conferinţei Rudi Stănescu a făcut un apel la fair-play şi a cerut ca spectacolul să fie în teren şi nu în tribune.

“Vor veni 100 de suporteri ai lui Dinamo la acest meci. Vreau să lansez un mesaj de fair-play vizavi de galeria lui Dinamo. Chiar dacă în anii trecuţi au fost ceva probleme, ne dorim ca anul acesta galeria să nu umbrească meciul propriu-zis şi finala din teren. Ne-am luat toate măsurile impuse de legislaţia din România şi îmi doresc ca să fie un spectacol în teren, nu în tribune”, a spus preşedintele clubului.

Conducerea HC Dobrogea Sud şi-a dori să readucă din nou titlul de la Constanţa, la 15 ani de câştigarea primului trofeu de campioni şi la cinci ani de la ultimul, acele performanţe fiind obţinute de Handbal Club Municipal Constanţa.

Primul meci al finalei Ligii Naţionale la handbal masculin dintre Handbal Club Dobrogea Sud şi Dinamo Bucureşti va avea loc miercuri, de la ora 18.05, în Sala Sporturilor din Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.