Naţionala de juniori a României s-a clasat, miercuri, pe locul 4 în concursul pe echipe de la Campionatul European de la Mersin. Fraţii Gabriel şi Robert Burtanete s-au calificat şi în trei finale pe aparate, plus cea la individual-compus. Seniorii, între care se numără şi Marian Drăgulescu, vor începe calificările joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Podiumul la echipe, în concursul de juniori, a fost ocupat, în ordine, de Ucraina (239.128 puncte), Ungaria (232.494) şi Bulgaria (228.361). România a fost pe locul 4, cu 225.193 puncte.

Concursul de miercuri a adus şi calificări în finalele pe aparate pentru Gabriel Burtanete, al treilea la inele (12.800) şi primul la sărituri (14.299), şi în aceeaşi probă pentru fratele lui, Robert, de pe locul secund (14.083). Robert Burtanete al fost al cincilea şi în calificări la paralele (13.133).

De asemenea, la individual-compus Gabriel Burtanete s-a calificat de pe locul 5 (76.399 puncte), iar fratele lui, Robert, de pe locul 13 (74.631).

România va avea astfel aceşti doi gimnaşti în trei finale pe aparate şi la individual-compus.

Seniorii debutează în calificări joi.

Lotul de seniori este format din gimnaştii Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Andrei Groza, Marc Răzvan, antrenorii fiind Ştefan Gal, Marius Urzică şi Marius Berbecar. Lotul juniorilor îi include pe Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Raul Şoica, Nicolae Bera, cu antrenorii Adrian Meleancă, Cornel Burduhosu.

Programul CE în continuare este următorul: 10 decembrie - calificări seniori, 11 decembrie - individual-compus juniori, 12 decembrie - finală echipe seniori, 13 decembrie - finale aparate juniori şi seniori.

Campionatul European masculin are loc între 9 şi 13 decembrie, cu delegaţii din 20 de ţări, însumând 127 de gimnaşti (65 juniori, 62 seniori). Tot la Mersin, se va desfăşura Campionatul European feminin, între 17 şi 20 decembrie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.