Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă luni, la Valencia, de campioana mondială en-titre, Spania, scor 94-41 (45-21), în al patrulea meci din grupa A preliminară a EuroBasket 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcatorii tricolori au fost Tohătan 13 puncte, Uţă 8, Dragoste 5, Popa 5, Grasu 4, Watson 3, Vîrnă 2, Căţe 1, iar pentru Spania s-a remarcat Brizuela 17 puncte.

În prima partidă de la Valencia, tricolorii au cedat cu Polonia, scor 61-91.

Tot luni s-a jucat partida dintre Israel - Polonia, scor 78-72.

După patru etape, clasamentul grupei A este: Israel 8 puncte, 2. Polonia 6, 3. Spania 6 şi România 4 puncte.

Şase jucători şi un membru al stafului tehnic nu au putut ajuta echipa României la acest turneu, având testări pozitive, depistatate înaintea plecării sau la Valencia. În Spania, delegaţia România a fost supusă unei noi testări, chiar luni dimineaţă, a patra de la plecarea din ţară.

Turneul, numit ”bulă epidemiologică” de către FIBA, a programat etapele 3-4 din grupa A. Următoarele etape vor avea loc, cel mai probabil în acelaşi sistem, în februarie 2021.

Primele trei clasate din fiecare grupă se califică la turneul final.

Turneul final a fost amânat un an din cauza pandemiei, urmând să se desfăşoare în vara anului 2022.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.