Directoarea turneului de la Roland-Garros, Amélie Mauresmo, a anunţat, joi, că se iau măsuri pentru a se preveni un comportament inadecvat din partea fanilor, în urma nemulţumirilor exprimate în special de Iga Swiatek şi David Goffin, sperând în acelaşi timp că publicul îşi va putea arăta bucuria, relatează Ouest-France.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne bucurăm să vedem că există o atmosferă, că emoţiile sunt mari şi că spectatorii sunt prezenţi în număr mare. Pe de altă parte, vom fi fermi în ceea ce priveşte respectarea jucătorilor şi a jocului", a declarat Mauresmo. "Dacă există cel mai mic comportament care depăşeşte limita, afară!", a afirmat ea, recunoscând totodată că "nu este întotdeauna uşor să se identifice persoana respectivă".

Alcoolul interzis, arbitri mai duri

Au fost transmise indicaţii pentru "a ne asigura că există această atmosferă, această energie, acest entuziasm, care este foarte pozitiv, dar că limitele sunt respectate", a precizat ea. "Prin urmare, alcoolul nu va mai fi permis în tribune, iar securitatea şi arbitrii vor fi mult mai duri cu scandalagii", a anunţat Mauresmo.

Oricine va fi prins aruncând ceva spre un jucător - Goffin s-a plâns că un spectator a aruncat cu gumă de mestecat în el în timpul meciului său din primul tur împotriva francezului Giovanni Mpetshi Perricard - va fi îndepărtat imediat, "nu va exista nicio ezitare", a spus ea.

În cazul în care cineva huiduie, directorul turneului lasă arbitrul să evalueze situaţia, dar îi cere să fie mai sever. Swiatek a dat o lecţie publicului de pe Chatrier miercuri, după victoria în faţa lui Naomi Osaka, reproşându-i că a făcut zgomot în timpul schimburilor.

"Vor fi inevitabil situaţii în care va fi apreciere. Să arunci cu ceva spre un jucător este exclus, eşti dat afară. Vom încerca să limităm asta cât mai mult posibil. Arbitrii au instrucţiuni şi mai stricte, şi mai precise cu privire la faptul că trebuie să-ţi ţii publicul. Este rolul arbitrului să gestioneze şi asta", a spus Mauresmo.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.