Câştigătorul Australian Open, elveţianul Roger Federer, locul 2 ATP, a declarat, luni, că ar putea să-şi schimbe planurile iniţiale şi să participe le turneul de 500 de puncte de la Dubai, cu premii de trei milioane de dolari, în urma căruia ar putea redeveni numărul 1 mondial, informează agenţia Belga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În utlima ierarhie ATP, publicată luni, Federer este la numai 155 de puncte de acutalul lider, spaniolul Rafael Nadal, care ar putea absenta o perioadă, din cauza unei accidentări suferite la Australian Open

Anul trecut, Federer a participat la Dubai, fiind eliminat în turul secund, de rusul Evgheni Donskoi, astfel că elveţianul are de apărat doar 45 de puncte.

Turneul de la Dubai se dispută începând din 26 februarie, săptămână în care are loc şi turneul de la Acapulco, tot de 500 de puncte. Nadal speră să se refacă până atunci şi să meargă în Mexic. Însă spaniolul trebuie să apere cele 300 de puncte aferente finalei jucate anul trecut. În funcţie de rezultatele din acea săptămână, cei doi valoroşi tenismeni ar putea face rocada în fruntea clasamentului ATP.

Dacă Roger Federer va reveni pe locul I ATP, el va deveni cel mai vârstnic lider ATP din istorie, la 36 de ani. Elebveţianul deţine recordul de longevitate în fruntea clasamentul ATP, 302 de săptămâni, de la înfiinţarea ierarhiei profesioniştilor, în august 1973. Federer a fost pe locul I între 2 februarie 2004 şi 17 august 2008 (237 de săptămâni), între 6 iulie 2009 şi 6 iunie 2010 (48 de săptămâni) şi între 19 iulie şi 4 noiembrie 2012 (17 săptămâni).

Duminică, Roger Federer a câştigat a şasea oară Australian Open, al 20-lea trofeu de grand slam din carieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.