Fotbalistul echipei Manchester City, Raheem Sterling, în vârstă de 24 de ani, a notat, duminică, pe Instagram, că ziarele alimentează rasismul din fotbal, prin felul în care îi prezintă pe tinerii jucători de culoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În mod normal eu nu vorbesc prea mult, dar când consider că punctul meu de vedere trebuie auzit mi-l voi spune cu tărie. În ceea ce priveşte ce s-a spus la meciul cu Chelsea, după cum puteţi vedea din reacţia mea pot doar să râd, pentru că nu mă aştept la ceva mai bun. De exemplu, sunt doi tineri jucători care îşi încep carierele, ambii joacă pentru aceeaşi echipă, ambii au făcut ceea ce era corect. Adică au cumpărat o casă pentru mamele lor, care au investit mult timp şi multă iubire pentru ca ei să ajungă acolo unde sunt acum. Însă iată cum ziarele transmit mesajul când când este vorba de tânărul jucător de culoare şi apoi cum procedează cu tânărul jucător alb. Este inacceptabil. Ambii nu au nicio vină, nu au făcut nimic greşit. Tânărul de culoare este văzut într-o lumină proastă, ceea ce ajută la alimentarea rasismului. Astfel că le transmit ziarelor care nu înţeleg de ce oamenii sunt rasişti acum şi la această vârstă că ar trebui să se gândească mai bine la o publicitate corectă şi să le dea tuturor jucătorilor şanse egale”, a notat Sterling.

El a ataşat o captură foto cu un articol din Daily Mail despre Tosin Adarabioyo, jucător de culoare, în care titlul este: “Un tânăr jucător de la Manchester City, în vârstă de 20 de ani, cu salariu săptămânal de 25.000 de lire sterline, dă 2,25 milioane de lire pentru o casă impresionantă, deşi nu a fost titular în niciun meci din Premier League”.

Spre deosebire de articolul despre Adarabioyo, într-un alt articol, despre un jucător care nu este de culoare, Phil Foden, se notază că fotbalistul a cumpărat “o casă de două milioane de lire sterline pentru mama sa”

Această reacţie a lui Sterling vine în contextul în care Chelsea şi poliţia londoneză au deschis anchete după ce atacantul ar fi fost victimă a unor insulte rasiste, la meciul de sâmbătă, de pe stadionul Stamford Bridge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.