Antrenorul naţionalei U21 Mirel Rădoi consideră că această generaţie este una dintre cele mai talentate din fotbalul românesc, acordând nota 10 tututor jucătorilor pentru modul cum au evoluat în dubla cu Portugalia şi Bosnia-Herţegovina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Selecţionerul spune că jucătorii au avut determinare, sacrificiu, unitate de grup, fiind mândru că poate să lucreze cu astfel de fotbalişti.

Mirel Rădoi a declarat în conferinţa de presă de după meciul câştigat cu 2-0 în faţa Bosniei că obiectul era clasarea pe primul loc după partidele din Portugalia şi de la Ovidiu.

“Ne bucurăm de această victorie pentru că am ajuns pe primul loc în grupă, ăsta era obiectivul nostru, ăsta a fost obiectivul meu personal. În momentul în care am fost instalat la echipa naţională de tineret şi mi s-a propus şi pentru următoarea campanie, am spus că în momentul de faţă nu discutăm de următoarea campanie şi pentru mine obiectivul este câştigarea celor patru partide. Am reuşit să câştigăm două partide foarte importante, să terminăm după această dublă pe primul loc în grupă”, a spus selecţionerul.

El a precizat că aceasta este una dintre cele mai talentate generaţii şi acordă tuturor jucătorilor nota 10.

“Este una dintre cele mai talentate generaţii. Eu cred că aici putem cădea de comun acord, dar ei au înţeles că au nevoie de unitate, pe lângă valoarea individuală va trebui ca fiecare să o pună în slujba grupului. Şi cred că au înţeles foarte bine acest lucru şi mie îmi este foarte uşor să lucrez cu astfel de jucători. (...) Cred că au arătat ceea ce nouă în ultimii ani în fotbalul românesc ne-a lipsit - meciul de astă seară, de care mi-a fost foarte teamă. Am încercat să-i ţin chiar şi în aeroport să am discuţii cu ei, ştiţi cum este la noi cel mai mic pas ăla ne împiedică să-l reuşim şi astă seară au înţeles exact mesajul. Pentru această dublă dau la toţi jucătorii nota 10”, a afirmat Rădoi.

El a mai spus că a avut emoţii şi că a trăit mai intens acest meci decât pe cel din Portugalia.

“Am avut emoţii şi le voi avea de acum încolo la fiecare partidă. Acest meci cu Bosnia l-am trăit mult mai intens decât primul pentru că mi-e era frică ca jucătorii să nu se relaxeze, veneam după meciul tur în care am câştigat în deplasare 3-1, veneam după această victorie cu Portugalia, cele opt ore pierdute în aeroport, mi-a fost frică să nu clacăm. A fost meci destul de intens trăit de mine pe bancă”, a menţionat antrenorul formaţiei U21. 

El a precizat că jucătorii au determinare, unitate de grup şi orice antrenor şi-ar dori să lucreze cu astfel de jucători.

“Nu am ce să le reproşez jucătorilor. Determinare au avut, sacrifiu au avut, unitate de grup, nu am probleme disciplinare, nu am avut probleme la antrenament. Oricărui antrenor i-ar fi foarte uşor să lucreze cu astfel de jucători, orice antrenor ar fi mândru să lucreze cu astfel de jucători, iar eu astă seară sunt unul dintre ei”, a mai spus Rădoi.

El a dezvăluit că Ianis Hagi a mai încercat şi la antrenament execuţii direct din corner şi crede că acesta calcă pe urmele tatălui său.

“Ianis a mai încercat şi la antrenament, chiar au văzut câteva probleme ale portarului şi pe lângă cornerele pe care am încercat să le executăm, unele dintre ele direct, unele dintre ele scurt şi şuturile de la distanţă erau o problemă pentru portarul advers. Mă bucur pentru el şi a fost un gol de generic. Asta înseamnă că uşor, uşor va călca pe urmele tatălui său”, a declarat Rădoi.

El a mulţumit fostului staff al echipei U21 pentru rezultatele realizate care au permis clasarea formaţiei după această dublă pe primul loc în grupă, dar şi selecţionerului Cosmin Contra, că a lăsat mai mulţi jucători la echipa de tineret.

Mirel Rădoi crede că o calificarea a naţionalei U21 la Campionatul European ar fi un imbold pentru tot fotbalul românesc, dar şi pentru celelalte generaţii.

Naţionale de tineret a României a învins cu 2-0 marţi seara, la Ovidiu formaţia Bosniei, golurile fiind marcate de Adrian Petre şi Ianis Hagi, reuşita ultimului fiind direct din corner. 

Vineri, România s-a impus în Portugalia, cu 2-1. Acestea au fost primele două meciuri oficiale pentru noul selecţioner al reprezentativei under 21, Mirel Rădoi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.