Administratorii drepturilor comerciale ale Formulei 1 au confirmat că Marele Premiu al Qatarului va umple locul vacant din noiembrie în calendarul de curse din 2021, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cursa în nocturnă de pe Losail International Circuit se afla în etapele de planificare de câteva luni, dar anunţul a trebuit să aştepte finalizarea aranjamentelor comerciale, care au stabilit un acord pe termen lung pentru organizarea unui eveniment în Qatar timp de 10 ani, între 2023 şi 2032.

Prima ediţie a MP al Qatarului va avea loc în perioada 19-21 noiembrie 2021, dar anul viitor competiţia nu va avea loc, pentru a permite micului stat din Zona Golfului să se concentreze pe organizarea Cupei Mondiale de fotbal.

Evenimentul va reveni din 2023, într-un loc neconfirmat încă, posibil pe un nou circuit aflat acum în proiectare.

Qatar devine a patra ţară din Orientul Mijlociu care organizează un grand prix de Formula 1, alăturându-se Bahrainului, Emiratelor Arabe Unite (Abu Dhabi) şi Arabiei Saudite. Această tendinţă reflectă dependenţa tot mai mare a Formulei 1 de regiune pentru finanţare. Totodată, arată dorinţa Qatarului de a se baza pe expunerea creată de Cupa Mondială de fotbal.

Deschis în 2004, circuitul de lângă oraşul Lusail a fost o prezenţă permanentă în calendarul MotoGP de atunci. Instalaţia de iluminare a pistei a fost adăugată în 2007, creând primul eveniment de MotoGP în nocturnă.

Losail International Circuit a fost folosit rar pentru curse auto de nivel superior. O etapă a campionatului GP2 Asia a avut loc în februarie 2009, cu cele două curse câştigate de Sergio Perez şi Nico Hulkenberg, în timp ce o serie Speedcar din NASCAR, cu foşti piloţi de F1, s-a disputat în acelaşi an. Trei etape din Campionatul Mondial de Turisme au fost găzduite lângă Lusail între 2015 şi 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.