Preşedintele executiv al CSM Poli Iaşi, Florin Prunea, a declarat că nu înţelege de ce echipa nu a mai primit finanţare, el menţionând că există persoane care îi spun lucruri neadevărate cu privire la club primarului Mihai Chirica. Prunea a precizat că îi este ruşine, deoarece jucătorii au mari probleme financiare. Primarul Chirica spune că va discuta cu jucătorii şi că problemele de la echipă se vor rezolva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu pot să înţeleg de ce se doreşte dispariţia acestei echipe. Domnule primar, aveţi tăria şi veniţi în faţa jucătorilor şi în faţa noastră şi spuneţi-ne.... Dobitocii ăştia care n-au făcut nimic în viaţa lor, care stau pe lângă dumneavoastră şi vă picură în ureche tot felul de prostii...Singura persoană competentă din Iaşi care poate să conducă acest club este Sorin Boca. Restul, no name-uri, şpăgari, i-am dat afară de la club... Oameni mici. Nu pot să înţeleg de ce, după cele mai bune rezultate din istoria clubului, participare într-o cupă europeană, echipa aceasta n-a mai fost finanţată", a spus Prunea.

Florin Prunea i-a reproşat primarului că nu i-a primit pe el şi pe tehnicianul Eugen Neagoe deşi chiar edilul ceruse o întrevedere. "De ce acum două zile, domnule primar, m-aţi chemat cu antrenorul, am venit de la antrenament, de la aeroport, şi după aceea n-aţi vrut să vă întâlniţi cu noi. Dumneavoastră ne-aţi chemat. Am fost cu antrenorul. Şi nu ne-aţi mai primit. Măcar respectaţi-ne meseria. Nu vă bateţi joc de un oraş întreg şi de Politehnica Iaşi. Pentru că veţi plăti. Nimeni să nu iasă, nici de la Fundaţia Sportului Ieşean, nu mai spun de Consiliul Director... Care Consiliu Director la clubul ăsta? Am rămas singur cu antrenorii şi cu jucătorii. Nu credem că se va ajunge până aici şi sunt convins că nu exagerez în ceea ce spun acum. Dar veniţi în faţa echipei şi spuneţi cum aţi spun în ianuarie, când aţi venit, că veţi sprijini echipa. Niciun leu finanţare, de patru luni. Anul trecut, cea mai mică finanţare de cinci ani şi jumătate. Şi numai prostii şi numai minciuni. Numai bazaconii de la toţi cretinii care n-au făcut nimic în viaţa lor, care-i picură în ureche toate prostiile, în loc să vină să vorbească cu oamenii care muncesc aici", a adăugat tehnicianul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Prunea a precizat că jucătorii au probleme financiare foarte mari. "A venit acum la mine băiatul ăsta Stenio: «Domnule, mă evacuează din apartament». A venit Golubovici, mi-e ruşine, sunt jucători străini. Ei vin aici şi îşi fac meseria. De când a venit nu a luat un leu, nu are nici bani de mâncare, îl dă afară din casă şi nu am avut să-i dau băiatului 320 de euro să plătească măcar o lună chirie să stea în casă. Nu pot, înnebunesc. Se duc unii pe la domnul primar şi îi spun: Domnule, Nichita face plăţile la club. Dacă tu te gândeşti aşa ceva înseamnă că am luat-o razna, am înnebunit definitiv. Face schimbările în timpul meciului... Ăştia sunt sănătoşi la cap? Asemenea aberaţii... Indiferent ce fac ei nu va muri echipa asta. Până la vară", a mai spus Florin Prunea.

Oficialul grupării ieşene a mai afirmat, la Digi Sport, că este vecin cu primarul: "Dumneavoastră credeţi că eu am nevoie de o programare la domnul primar? Suntem vecini de case. Eu acum când vorbesc cu domneavoastră la telefon mă uit la dânsul în casă. Suntem balcon în balcon, suntem casă în casă. Aveam dimineţi când mă trezeam şi îl pândeam ca să pot să vorbesc cu dânsul. La ora 14.00 eram la stadion la antrenament cu echipa şi am primit un mesaj, vă rog frumos să veniţi la ora 14.30. Imediat cum s-a terminat antrenamentul am plecat la dânsul. Când am ajuns nu era nimeni, pur şi simplu nu a vrut să ne primească".

Primarul Mihai Chirica a răspuns acuzaţiilor lui Prunea la Digi Sport, el precizând că au existat nişte încurcături, dar se vor "descurca iţele" săptămâna viitoare. "Îi cunosc oarecum caracterul lui Florin Prunea, dar nu mă supăr de fiecare dată din cauza aceasta. În principiu ei au dreptate, dar nu este vina mea personal, pentru că Fundaţia Sportului Ieşean, structura care finanţează sportul în municipiul Iaşi, are bani în cont, urmează doar să-i vireze. Numai că un coleg de prin Iaşi de la altă instituţie s-a trezit să vorbească despre o cercetare penală DNA pe tema fundaţiei. Şi normal că l-a speriat pe directorul de acolo de nu mai pune mâna pe pix. Probabil că o să o reglementăm, pentru că aşteptăm un răspuns şi nu cred că este vorba de o cercetare în domeniu care să vizeze de o faptă de ilegalitate pentru că toate se petrec sub spectrul legii. Nu cred că este o problemă. (...) Nu trebuie să-i povestesc ceea ce ştie. Au fost şi nişte încurcături create de doi colegi de-ai mei pe care i-am destituit săptămâna trecută, care tot le-au lungit, le-au împrăştiat, le-au amestecat... Au mai fost şi declaraţiile de pe la Consiliul Judeţean, care l-au speriat şi pe preşedintele fundaţiei, şi în felul acesta s-au încâlcit oarecum iţele, dar se descurcă foarte uşor săptămâna care urmează", a explicat edilul.

Chirica a mai spus, referitor la întrevederea invocată de Prunea, că oficialul clubului ieşean nu a venit la timp şi de aceea întâlnirea nu a putut avea loc. "Dacă mi-aş pune mintea şi cu Prunea nu ştiu unde Dumnezeu aş ajunge. Eu cam ştiu foarte bine cât poate dumnealui. Eu nu pun la îndoială calităţile sale de manager sportiv, eu am spus din punct de vedere al ieşirilor pe care le are. Nu vreau să tensionez mai mult decât trebuie, dealtfel am încercat săptămâna asta să purtăm o discuţie, am stabilit o oră, dumnealui din păcate nu a putut ajunge. Nu am putut să reprogramez din cauza lipsei de timp. N-a venit la timp. Când vine ambasadorul Statelor Unite nu pot să-i spun ambasadorului mai aşteptaţi un pic că a venit Prunea. (...) De la Prunea te poţi aştepta oricând. S-a certat şi cu spectatorii, s-a certat şi cu antrenorii foşti, s-a certat şi cu poliţia, cu cine nu s-a certat Prunea?".

Mihai Chirica a menţionat că va încerca săptămâna viitoare să discute cu jucătorii de la Poli Iaşi. "Iaşiul este al doilea oraş al României, trebuie să aibă o echipă de prima ligă. Jucătorii ştiu asta, voi încerca săptămâna aceasta să discutăm cu fiecare în parte. Iaşiul are nevoie de o echipă de primă ligă care să stea cât mai sus în clasament. Oraşul şi-a propus să întreţină o asemenea echipă, bineînţeles într-o manieră rezonabilă din punct de vedere financiar şi desigur într-un efort comun, sperăm să apară cât mai repede şi sponsori. Trebuie să apară poate şi alte instituţii, am văzut un pas înapoi faţă de susţinerea fotbalului de la alte instituţii. Noi nu am făcut niciun pas înapoi în bugetul anului 2017, pe care l-am aprobat săptămâna trecută. Au rămas alocate sume de bani care să susţină şi fotbalul alături de alte sporturi. Nu vreau să amintesc de faptul că de la începutul anului s-au plătit sume, degeaba spune dumnealui că nu. Avem situaţia financiară lunară. Şi-au încasat şi drepturile de televiziune, este meritul lor, desigur, şi există determinare pentru a continua. Sunt neplătiţi de trei luni. Ceea ce nu ştie domnul Neagoe este faptul că au mai fost câteva lucruri legate de anul bugetar, bugetele s-au votat în aprilie. Lucrurile astea s-au reflectat şi în modul de finanţare a clubului", a adăugat el.

Sâmbătă seară, tehnicianul echipei CSM Poli Iaşi, Eugen Neagoe, şi-a felicitat jucătorii pentru eforturi şi înţelegere după victoria din meciul cu FC Botoşani, scor 2-1, el precizând că fotbaliştii au fost admirabili până acum, deşi sunt neplătiţi de trei luni şi unii sunt chiar pe punctul de a fi daţi afară din casă, deoarece nu şi-au putut plăti chiriile. "Jucătorii sunt neplătiţi de trei luni. Au probabil zece luni în care nu şi-au plătit chiriile, unii dintre ei sunt la un pas să fie daţi afară din casă... Cu toate acestea ei sunt admirabili. Au fost admirabili până în acest moment, din păcate nu ştiu cât se va mai putea continua, pentru că n-au nicio siguranţă. Îşi respectă meseria şi merită felicitări pentru tot efortul fantastic pe care l-au făcut şi pentru înţelegere. Au dat încă o dată dovadă de mare caracter", a spus Neagoe la Digi Sport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.