Florin Prunea, membru în Comitetul Executiv al FRF, a criticat dur conducerea federaţiei, pe care o acuză că a instaurat haosul în fotbalul românesc. Prunea consideră FRF vinovată de situaţia neclară din ROAF cu privire la crietriile de departajare a echipelor în caz de egalitate de puncte, pentru că nu a operat schimbarea regulamentului stabilită în Comitetul Executiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu nu am fost membru în Comitetul Executiv al FRF la data respectivă, aşa că nu mă pot pronunţa. Omologarea rezultatelor se poate face numai după meciul de baraj. Este un haos general, este fără precedent ce se întâmplă la FRF. Singura responsabilă de regulamente, singurul for care poate schimba regulamentul e Comitetul Executiv. Singurul for responsabil de schimbarea regulamentelor este FRF. Este haos şi în plan sportiv şi în plan legislativ. Nu se pricep. Steaua poate să uzeze de un drept regulamentar, este dreptul lor să meargă la TAS. Problema este la noi, la FRF. Gigi Becali nu face decât să-şi apere propriul interes şi e normal să se lege de orice ca să-şi atingă scopul. Problema e la regulamente, la FRF", a declarat Prunea la Sport.ro.

El afirmă că persoanele din conducerea FRF deturnează către propriile buzunare banii care vin de la UEFA şi cere un control al autorităţilor statului în acest sens: "Devin o obişnuinţă debandada şi haosul care domnesc în fotbalul românesc. Din păcate a atins şi Liga I, nu ne aşteptam. Cei care sunt puşi acolo să-şi facă treaba cu regulamentele, singura responsabilă, conform statutului, este Federaţia Română de Fotbal... Văd că uşor, uşor, încearcă să intre şi peste Liga Profesionistă de Fotbal şi nu e în regulă. E un haos general care mi-e frică să nu fie provocat, deoarece este fără precedent ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc de 2-3 ani, cu dispariţii de echipe. Ştiam că banii care vin de la UEFA nu se duc la cluburi, ci se cheltuie pentru interese personale. Banii de la UEFA vin foarte mulţi, mai ales când a fost calificarea la Campionatul European şi s-au cheltuit nu pentru dezvoltarea fotbalului, ci pentru prime. S-a ajuns să se dea prime de sute de mii de euro că batem în Feroe şi ne calificăm la acel turneu final la care n-a participat numai cine n-a vrut. Dacă autorităţile statului ar intra puţin mai profund în ceea ce priveşte FRF... Numai un singur caz: Vitrina SRL Cluj. Dacă autorităţile statului vor începe un control încrucişat, vor vedea ce înseamnă această firmă şi ce sume învârte cu FRF. Celebrul <Binom> ne-a atins şi pe noi în fotbal."

Prunea crede că actuala conducere a FRF nu îşi va duce mandatul până la sfârşit, anul viitor. El spune că vor fi alegeri anticipate la FRF.

"Interesul este desfiinţarea LPF, că asta se urmăreşte, şi să pună mâna pe drepturile TV, că vedeţi că, din punct de vedere financiar, FRF are o mare problemă. Fac aceste declaraţii ca membru în Comitetul Executiv al FRF, nu în calitate de preşedinte de club la Iaşi. Nu cred că se va ajunge la anul cu alegerile, cred că alegerile vor avea loc mult mai devreme, pentru că informaţiile care apar cu zeci de milioane de euro cheltuite în interese personale... Fotbalul românesc moare. Banii de la UEFA sunt cheltuiţi şi intră în buzunarul unora, care nu fac nimic decât să administreze fotbalul. Nu cred că se va ajunge la anul, se va întâmpla mult mai repede", a precizat Prunea.

Formaţia FC Viitorul a învins CFR Cluj, scor 1-0, în ultima etapă a play-off-ului Ligii I şi, conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, este noua campioană a României. FCSB a învins CSU Craiova cu 3-0 şi a terminat la egalitate de puncte cu FC Viitorul, 44. Însă, potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. În această situaţie, FCSB, care a învins CS Universitatea Craiova, scor 3-0, ar trebui să fie campioana României. Şi înainte şi după acest meci, patronul bucureştenilor, Gigi Becali, a spus că se va adresa TAS pentru a primi dreptate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.