Procedurile penale împotriva preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, în legătură cu relaţiile sale cu fostul procuror general elveţian Michael Lauber au fost închise, au anunţat joi procurorii elveţieni, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Infantino a fost ales în 2016 cu misiunea de a face curăţenie în forul fotbalistic mondial, FIFA, după ce acesta a fost implicat în scandaluri de corupţie.

Cu toate acestea, autorităţile elveţiene au lansat proceduri împotriva lui Infantino însuşi, în 2020, pentru suspiciuni de încălcare a secretului, abuz de funcţie şi complicitate în legătură cu întâlnirile pe care le-a avut cu Lauber.

Punând capăt procedurii, procurorii au declarat că investigaţiile lor au "invalidat" astfel de suspiciuni.

Infantino, care a negat în repetate rânduri orice abatere, a declarat că decizia reprezintă "o victorie deplină şi clară" pentru el, pentru noua FIFA şi pentru justiţie.

"Într-adevăr şi fără nicio surpriză, ancheta confirmă în mod complet şi clar că am acţionat întotdeauna în mod legal şi corect, apărând întotdeauna exclusiv interesele FIFA şi ale fotbalului", a declarat Infantino.

Autorităţile elveţiene au investigat contactele dintre Infantino şi Lauber, care a demisionat din funcţia de procuror general al Elveţiei după ce un tribunal a concluzionat că acesta a ascuns o întâlnire cu şeful FIFA şi a minţit supervizorii în timp ce biroul său investiga corupţia din cadrul organismului fotbalistic.

Procurorii au declarat că ancheta lor nu a scos la iveală nicio dovadă că Infantino ar fi "instrumentat" Biroul Procurorului General al Elveţiei "în acte sau omisiuni neobişnuite, inexplicabile, eronate sau chiar criminale".

FIFA a anunţat că a luat act de decizia de închidere a procedurii "cu extremă satisfacţie".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.