Sportivii clasaţi pe primele patru locuri în proba de 1.500 de metri de la Jocurile Paralimpice, categoria T13, atleţi cu probleme de vedere, au încheiat cursa cu timpi mai buni decât cel înregistrat de campionul olimpic, americanul Matthew Centrowitz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, algerianul Abdellatif Baka a fost cronometrat cu trei minute, 48 de secunde şi 29 de sutimi, el fiind urmat de etiopianul Tamiru Demisse, cu 3:48.59, kenyanul Henry Kirwa, cu 3:49.59 şi de fratele învingătorului, Fouad Baka, cu 3:49.84. La Jocurile Olimpice de la Rio, competiţie care a avut loc luna trecută, Centrowitz a fost înregistrat cu timpul de 3:50.00.

Însă în comparaţia celor două curse trebuie avute în vedere câteva particularităţi, scrie news.com.au. Probele de semifond la care participă atleţii fără dizablităţi sunt în general curse tactice. În lipsa unui "iepure", care să imprime un ritm rapid din start, sportivii aleargă în pluton şi atacă pe ultimii 500 de metri.

Aceasta a fost situaţia şi în finala de la Rio, una dintre cele mai lente din istorie. Timpul americanului a fost cu 11 secunde mai slab decât cel pe care l-a înregistrat în serii şi cu 24 de secunde mai slab decât recordul mondial. El nu ar fi câştigat nicio medalie cu 3 minute şi 50 de secunde la ultimele 16 ediţii ale JO şi nu ar fi obţinut aurul la nicio Olimpiadă organizată după 1932. Atletul clasat al patrulea în 1936 a înregistrat acelaşi timp ca Matthew Centrowitz.

La Jocurile Paralimpice, sportivii dau tot ce pot de la start până la finiş. Dar timpul învingătorului, un record mondial la categoria T13, nu i-ar fi permis calificarea la JO în echipa SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.