Semifinala Cupei Angliei dintre Manchester City şi Liverpool este programată în week-end-ul 16-17 aprilie pe Stadionul Wembley din Londra, dar primarii celor două oraşe cer schimbarea locului de disputare, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Motivul invocat de cei doi edili este legat de faptul că în perioada 15-18 aprilie trenurile nu pot circula între oraşele echipelor şi Londra, din cauza unor lucrări.

Andy Burnham, primarul Greater Manchester, şi Steve Rotheram, primarul din Liverpool, spun că jocul trebuie să aibă loc pe un "stadion mai accesibil".

"Fără trenuri rapide şi directe, mulţi oameni nu vor avea altă opţiune decât să conducă, să ia avionul, să facă deplasarea cu trenul pe rute prea complexe sau să rezerve cazare peste noapte. Când iei în considerare creşterea costurilor cu combustibilul, este clar că suporterii ambelor cluburi care participă la acest meci se vor confrunta cu costuri şi neplăceri excesive şi asta înainte ca orice impact asupra mediului să fie luat în considerare. Există, de asemenea, consideraţii semnificative de logistică şi siguranţă. Cu mii de fani care fac lunga călătorie spre sud, va exista un număr imens de convergenţe către M6, care este probabil să-şi atingă capacitatea, ţiând cont şi de traficul de sărbătoare (n.r. - Paşte). Un singur accident ar risca ca întreaga autostradă să fie oprită şi suporterii să rateze startul", se arată într-o scrisoare comună adresată federaţiei engleze (FA).

Cei doi au spus că au înţeles că lucrările la calea ferată "au fost programate din 2019 şi că FA a fost informată în mod explicit despre acestea în toamna anului trecut".

"În ultimul an, am auzit de multe ori sloganul <fotbalul fără suporteri nu este nimic>. Dacă această decizie este păstrată, iar oamenii sunt fie excluşi de la acest joc, fie nu pot participa din alte motive, acele cuvinte vor fi lipsite de sens pentru mulţi. Credem că soluţia cea mai bună este de a muta jocul pe un stadion mai accesibil şi ne oferim să lucrăm constructiv cu FA pentru ca acest lucru să se întâmple”, se mai arată în scrisoare.

Înainte de a primi această scrisoare, FA a precizat că este în legătură cu ambele cluburi şi că lucrează cu Network Rail şi National Express pentru a găsi o soluţie "astfel încât suporterii ambelor echipe să poată călători la şi de la meci cu cât mai puţine perturbări posibile".

Cealaltă semifinală a Cupei Angliei este între cluburile londoneze Chelsea şi Crystal Palace, aşa că nu există nicio problemă cu locul de desfăşurare, acelaşi Stadion Wembley.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.