Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, şi secretarul general George Boroi s-au întâlnit, luni, cu Ihor Prokopchuk, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în România. Acesta a spus că pe lista victimelor războiului început la 24 februarie sunt şi 231 de membri ai comuniţăţii sportive, sportivi şi antrenori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ambsadorului, peste 343 de baze sportive au fost afectate de bombardamente.

” La un an de la începerea războiului (n.r. 24 februarie 2022) oamenii suferă în Ucraina. Războiul continuă, oamenii sunt ucişi, infrastructura e afectată. Pe lista victimelor acestui război sunt şi 231 de membri ai comuniţăţii sportive, sportivi şi antrenori. Peste 343 de baze sportive au fost afectate de bombardamente. Vă mulţumim pentru sprijinul continuu oferit sportivilor de performanţă dar şi tinerilor veniţi din Ucraina, pentru că au primit asistenţă în diferite locaţii de antrenament.”, a punctat Ihor Prokapchuk.
 
Preşedintele COSR Mihai Covaliu a menţionat că există o linie de comunicare deschisă permanent între Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Mişcarea Olimpică din Ucraina.

”Suntem alături şi susţinem sportivii ucraineni, am ajutat de fiecare dată când ni s-a cerut sprijinul. Alături de Comitetul Internaţional Olimpic, de Comitetele Olimpice Europene, căutăm soluţii pentru a aduce speranţă sportivilor şi oamenilor din Ucraina. De fapt, sportul asta înseamnă, el uneşte oamenii. Suntem în legătură directă cu toţi colegii din Mişcarea Olimpică Europeană şi colaborăm pentru a găsi soluţii optime pentru ajutorarea sportivilor ucaineni.”, a confirmat acţiunile Mihai Covaliu.
 
George Boroi, secretarul general COSR, l-a asigurat pe ambasadorul Ucrainei, că Mişcarea Olimpică din România are deschise porţile Complexului Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani pentru sportivii de performanţă ucraineni. De asemenea, a punctat ajutorul oferit şi unor sportivi de club din Ucraina prin intermediul anumitor Federaţii sportive.
 
În cadrul întâlnirii preşedintele COSR Mihai Covaliu a precizat că la Jocurile Europene de la Cracovia Malopolka 2023, comitetul de organizare şi Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene au decis să nu invite la competiţie sportivii din Rusia şi Belarus.
 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.