Preşedintele All England Club, Philip Brook, a confirmat, miercuri, că Ilie Năstase nu va fi invitat în Loja Regală la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon, în urma incidentelor în care a fost implicat căpitanul nejucător al României la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, din FedCup.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ceea ce a făcut, trebuie să spunem, acţiunile lui nu au fost foarte bune şi le condamnăm. În ceea ce priveşte Loja Regală, el nu o să primească anul acesta o invitaţie", a declarat Brook, potrivit The Guardian.

Loja Regală, destinată celebrităţilor şi pritenilor turneului de la Wimbledon, are 74 de locuri şi a fost inaugurată în 1922. Preşedintele All England Club invită în fiecare an, pe baza unor propuneri venite de la comitetul de organizare a turneului şi de la federaţia engleză, membri ai familiei regale, şefi de guverne, oameni din lumea tenisului, parteneri comerciali, membri ai forţelor armate britanice şi alte persoane importante. În 2015, Năstase a fost prezent în Loja Regală, îmbrăcat într-un costum de general.

Federaţia Internaţională de Tenis l-a suspendat provizoriu pe Năstase ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la întâlnirea de Fed Cup România - Marea Britanie, astfel că nu va avea acces la competiţiile ITF şi nu va primi acreditare.

ITF i-a ridicat, la 22 aprilie, acreditarea lui Ilie Năstase, după ce a avut un conflict cu arbitrii, cu Johanna Konta şi cu căpitanul-nejucător Anne Keothavong. El nu a mai fost căpitanul echipei României la meciurile de duminică.

Ca tenismen, Ilie Năstase a fost de două ori finalist la simplu la Wimbledon (1972 şi 1976) şi a câştigat o dată finala la dublu (1973), în echipă cu Jimmy Connors.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.