Turneul de la Indian Wells din martie va oferi premii totale de 19 milioane de dolari, cele mai mari dintre toate competiţiile combinate WTA şi ATP Masters 1000, au anunţat joi organizatorii, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cifra reprezintă o creştere de peste 1,4 milioane de dolari faţă de anul trecut, cei mai mulţi bani suplimentari fiind destinaţi jucătorilor de simplu care participă la calificări şi pe tabloul principal până în turul doi.

"În fiecare an, evaluăm fiecare aspect al evenimentului nostru - de la premiile în bani, la programări, la facilităţi şi dotări - pentru a asigura o experienţă de top pentru jucători şi fani", a declarat Steve Christian, COO al BNP Paribas Open.

"În acest an, suntem mândri să acordăm premii record şi suntem foarte concentraţi pe recompensarea tuturor jucătorilor care participă la BNP Paribas Open."

Turneul îşi schimbă, de asemenea, programul şi va avea prima zi cu toate sferturile de finală, la 14 martie, când se vor juca toate cele opt meciuri din sferturi.

Evenimentul anual din deşertul din sudul Californiei, în apropiere de Palm Springs, este deţinut de miliardarul Larry Ellison, care deţine şi Indian Wells Tennis Garden.

Luna trecută, jucătorii l-au votat Turneul ATP Masters şi WTA 1000 al anului pentru a noua oară consecutiv, un fapt fără precedent, iar peste 450.000 de fani au asistat la ediţia din 2023.

Carlos Alcaraz şi Elena Rîbakina sunt campionii en-titre ai turneului, care se desfăşoară în acest an între 6 şi 17 martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.