Confruntat cu o creştere a numărului fanilor care invadează terenul de joc, Consiliul de Administraţie al Premier League a decis să adopte pedepse mai dure pentru contravenienţi

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Împreună cu Liga Engleză (EFL), Premier League a anunţat luni, într-un comunicat preluat de agenţia Reuters, că va aplica pedepse mai severe pentru fanii care invadează terenul, dar şi pentru cei care utilizează dispozitive pirotehnice.

În sezonul 2021-2022 aceste infracţiuni s-au înmulţit, iar cele mai cunoscute sunt şicanarea antrenorului francez de la Crystal Palace, Patrick Vieira, dar şi agresiunea fizică îndreptată împotriva lui Billy Sharp, atacantul lui Sheffield United.

Autorităţile încearcă, de asemenea, să cenzureze videoclipurile care arată astfel de practici.

Deciziile EFL şi Premier League sunt susţinute de principala asociaţie a suporterilor din Anglia şi Ţara Galilor, FSA (Football Supporters Association). ”Infractorii identificaţi vor fi raportaţi de către cluburi la poliţie, iar urmărirea penală ar putea duce la un cazier judiciar permanent, ceea ce le-ar putea afecta angajarea la un loc de muncă sau educaţia, dar ar putea duce şi la o pedeapsă cu închisoarea”, se arată în comunicatul emis de EFL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.