Ciocnirile violente de joi, dintre poliţie şi suporterii bulgari supăraţi pe federaţia lor, s-au soldat cu aproximativ cincisprezece răniţi pe marginea meciului Bulgaria-Ungaria de la Sofia, care s-a jucat cu porţile închise, relatează AFP. Ungaria şi-a asigurat calificarea la Campionatul European cu un egal 2-2 în ultimul moment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suporterii veniţi din toată Bulgaria au cerut demisia lui Borislav Mihailov, preşedintele federaţiei, care se află la conducerea forului de 18 ani. Petarde, fumigene, sticle de bere şi chiar pietre şi stâlpi de circulaţie: protestatarii au aruncat cu tot felul de obiecte şi au dat foc unui vehicul al poliţiei, incidente rare în această ţară balcanică.

"Cinci membri ai forţelor de ordine" şi "aproximativ zece suporteri au fost răniţi", a precizat poliţia într-un comunicat.

Poliţia, mobilizată în forţă cu 1.600 de agenţi, a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea de aproximativ 2.000 de persoane. Mai mulţi " ultraşi" au fost arestaţi şi "se iau măsuri pentru a-i depista pe cei responsabili", potrivit poliţiei.

Ciocniri între suporteri şi poliţie la Sofia, unde a avut loc meciul Bulgaria-Ungaria
CITEȘTE ȘI Ciocniri între suporteri şi poliţie la Sofia, unde a avut loc meciul Bulgaria-Ungaria

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.