Naţionala de handbal masculin a României a fost repartizată în grupa preliminară 4, cu reprezentativele Insulele Feroe, Austria şi Ucraina, la tragerea la sorţi de joi, pentru Campionatul European din 2024, din Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La tragerea la sorţi de la Berlin, unde Ucraina a fost ultima echipă scoasă din urne şi a fost repartizată în grupa 4, a României, toţi cei prezenţi au aplaudat îndelung la rostirea numelui naţiunii invadate de Rusia şi care trece prin momente dramatice în prezent.

La startul preliminariilor se vor afla 32 de echipe care vor lupta pentru cele 20 de locuri calificante la turneul final din 2024.

EHF a precizat că echipele naţionale ale Rusiei şi Belarus sunt în continuare eliminate din orice competiţie organizată de forul continental, iar în preliminariile CE2024 acestea au fost înlocuite cu Georgia şi Luxemburg.

Cele 32 de echipe sunt împărţite în opt grupe a câte patru, din care primele două clasate se vor califica la turneul final.

Alte patru locuri vor fi rezervate pentru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament în urma partidelor doar cu primele două clasate din respectivele grupe.

Meciurile din preliminariile CE2024 vor începe în luna octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.