Echipa de implementare VAR în România, a precizat, într-un comunicat postat pe site-ul FRF, că meciul FCU Craiova – UTA Arad, din Superligă, s-a disputat fără sistemul VAR din cauza unei probleme tehnice la instalaţia electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două maşini, carul de producţie TV şi maşina VAR, nu pot fi conectate la aceeaşi reţea electrică, aşa cum este necesar pentru ca sistemul VAR să funcţioneze. În eventualitatea în care acest lucru s-ar fi făcut, ar fi existat riscuri mari de supraîncărcare electrică, ceea ce ar fi dus la defecţiunea echipamentului, dar şi de electrocutare pentru responsabilii de partea tehnică, se arată pe frf.ro.

Problema nu este una nouă şi a fost semnalată şi în trecut de echipa de implementare VAR administratorului de la stadionul “Ion Oblemenco”, dar situaţia nu s-a modificat, menţionează FRF.

“Totodată, precizăm că cele două maşini, carul de producţie TV şi maşina VAR, sunt compatibile şi au existat în trecut mai multe meciuri, pe alte stadioane, la care cele două vehicule au fost prezente şi sistemul VAR a funcţionat”, a adăugat echipa de implementare VAR.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.