Ministerul Tineretului şi Sportului a postat, vineri, pe site-ul oficial, precizări cu privire la Stadionul Naţional Arcul de Triumf, despre care au apărut controverse în spaţiul public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Tineretului şi Sportului recunoaşte tradiţia rugby-ului în acest spaţiu. Aici au avut loc primele meciuri de rugby din România şi nimeni nu poate şterge această realitate istorică. Nimeni nu-şi doreşte să minimizeze importanţa sau valoarea acestei tradiţii sau a acestui sport.

Stadionul “Arcul de Triumf” a fost inclus, alături de alte două obiective, în angajamentul asumat de România în contextul EURO 2020, ceea ce a presupus o investiţie uriaşă, un efort public semnificativ. De la 2 miloane de euro, cât valora stadionul la momentul includerii în programul de reabilitare, a ajuns să valoreze peste 30 de milioane, cât a însumat valoarea lucrărilor finanţate de CNI şi MTS.

Faţă de stadionul preluat iniţial spre reabilitare, avem acum un centru sportiv de excelenţă, care include terenuri de antrenament, sală de conferinţe, spaţii pentru oficiali, săli pentru presă, centru de medicină sportivă, post de control anti-doping, puncte de prim-ajutor pentru spectatori, săli VIP, restaurant, muzeu, un mic hotel pentru sportivi, 151 de locuri de parcare subterană, spaţii tehnice, adăpost de protecţie civilă etc.

Conform Legii nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, Ministerul Tineretului şi Sportului este organul administraţiei publice centrale de specialitate care coordonează activitatea din domeniul educaţiei fizice şi sportului. În îndeplinirea rolului şi a obiectivelor sale, Ministerul Tineretului şi Sportului organizează şi susţine activităţi sportive şi evenimente în vederea promovării programelor de sport.

Astfel, Ministerul Tineretului şi Sportului are obligaţia de a se asigura că bunurile aflate în administrarea sa vor fi utilizate în aşa fel încât acestea să corespundă obiectivelor care au stat la baza fundamentării investiţiilor în infrastructură, finanţate de la bugetul de stat.

Pe cale de consecinţă, Ministerul Tineretului şi Sportului este primul interesat în găsirea (identificarea) acelor programe care să conducă la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor prin oferirea de alternative pentru practicarea sportului, petrecerea timpului liber şi prin atragerea tururor factorilor interesaţi în aceste demersuri.

Ministerul Tineretului şi Sportului, ca administrator de drept al Stadionului “Arcul de Triumf”, obiectiv de interes naţional, doreşte să apere istoria rugby-ului şi să-i asigure pe mai departe condiţiile necesare pregătirii şi activităţii competiţionale. Aici se vor putea desfăşura în continuare meciurile şi antrenamentele sportivilor rugbişti, dar în baza unui calendar care va include şi solicitările venite din partea altor sporturi. Competiţia sportivă presupune fairplay, iar Ministerul Tineretului şi Sportului doreşte să dea şi altor sporturi şansa de a-şi desfăşura activitatea pe Stadionul “Arcul de Triumf””, este comunicatul MTS.

Joi, Federaţia Română de Rugby (FRR) a notat, într-un comunicat, că MTS vrea să naţionalizeze Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, precizând că va lupta pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

Recepţia Stadionului Arcul de Triumf a avut loc la 4 decembrie, acesta fiind realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.