Naţionala de polo U20 a României a fost învinsă, miercuri, de reprezentativa Greciei, triplă campioană mondială, şi ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Otopeni. Tricolorii vor juca pentru locurile 9-12.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România a pierdut cu Grecia cu scorul de 8-15, pe reprize 2-4, 3-3, 1-4, 2-4.

În grupa E, tricolorii au dispus de Noua Zeelandă cu 15-6, iar în faţa Peru s-au impus cu 32-5. În meciul de baraj cu Australia au câştigat cu 11-5, obţinând astfel calificarea în optimi.

Tot miercuri, în celelalte meciuri din optimi s-au înregistrat rezultatele: Croaţia – Japonia 21-12, Italia – Ţările de Jos 10-9 şi SUA – Australia 11-8.

Joi, în sferturi, se vor duela Spania – Grecia, Ungaria – Italia, Muntenegru – SUA şi Serbia – Croaţia.

Tricolorii vor juca pentru clasarea finală pe locurile 9-12, vineri şi sâmbătă.

La CM under 20 de la Otopeni, competiţie majoră organizată în premieră la noi în ţară, între 10-17 iunie, cele 19 echipe participante au fost împărţite în două divizii valorice. În prima au jucat echipele de pe locurile 1-8 la ediţia din 2021, iar în a doua echipele calificate la ediţia din 2023, între care şi România.

Astfel, componenţa grupelor a fost: A – Italia, Spania, Croaţia, Muntenegru; B – Grecia, Serbia, SUA, Ungaria (Divizia 1), respectiv C – Germania, Africa de Sud, Japonia; D – Brazilia şi Olanda (au jucat două partide împreună, după retragerea Kazakhstan); E – Noua Zeelandă, România, Peru; F – Argentina, Australia, Iran.

Primele două clasate din grupele A şi B, adică Spania, Muntenegru, Ungaria şi Serbia, s-au calificat direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-4 au jucat cu echipele angrenate în meciurile de baraj, între câştigătoarele grupelor C-D şi E-F, din divizia secundă, pentru ajungerea în sferturi.

La ediţia CM U20 din 2021, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Serbia, Italia şi Muntenegru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.