Naţionala de polo U20 a României a încheiat, sâmbătă, participarea la Campionatul Mondial de la Otopeni, pe locul 12, după ce a fost învinsă de reprezentativa Australiei, scor 11-8, în meciul de clasament final (11-12).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele tricolorilor la CM under 20 de la Otopeni sunt: 15-6 cu Noua Zeelandă, 32-5 cu Peru (grupa E), 11-5 cu Australia (baraj), 8-15 cu Grecia (optimi), 11-14 cu Japonia (locurile 9-12), 8-11 cu Australia (locurile 11-12).

”Este o mare realizare organizarea unui Campionat Mondial în România. Toţi oficialii au declarat că turneul a fost la un nivel foarte bun. Obiectivul personal şi declarat a fost situarea pe locurile 9-12, precum şi scoaterea în evidenţă a posibililor jucători ce pot face pasul la naţionala mare. Doresc sa mulţumesc conducerii FR Polo pentru încrederea acordată de a încheia o carieră de 58 de ani cu un Campionat Mondial”, a declarat antrenorul naţionalei României, Viorel Rus.

Sâmbătă se vor juca şi celelalte partide de clasament, inclusiv finala mică, între Grecia – SUA, respectiv pentru trofeu, între Serbia – Ungaria.

La CM under 20 de la Otopeni, competiţie majoră organizată în premieră la noi în ţară, între 10-17 iunie, cele 19 echipe participante au fost împărţite în două divizii valorice. În prima au jucat echipele de pe locurile 1-8 la ediţia din 2021, iar în a doua echipele calificate la ediţia din 2023, între care şi România.

La ediţia CM U20 din 2021, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Serbia, Italia şi Muntenegru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.