Naţionala feminină de polo a României a obţinut, sâmbătă, la turneul de la Bucureşti, a treia victorie din preliminariile Campionatului European, cu Ucraina. La masculin, tricolorii au bifat a doua victorie la turneul preliminar din Malta, în compania Irlandei, şi s-au calificat la turneul final.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În grupa A preliminară de la Bucureşti, componentele naţionalei României au învins Ucraina, scor 17-9, pe reprize 5-2, 2-3, 7-3, 3-1.

Anterior, tricolorele au învins Irlanda 15-4 şi Slovacia 9-8.

Tot sâmbătă, în grupa A s-a mai jucat meciul dintre Irlanda - Germania, scor 2-25.   

Duminică, în ultimul meci al turneului de la Bucureşti, România va întâlni Germania.

Este pentru prima dată când România organizează un turneu continental de asemenea calibru.

La masculin, tot sâmbătă şi în aceeaşi fază preliminară a Campionatului European din 2022, România s-a impus în faţa Irlandei, cu scorul de 41-5, pe reprize 10-0, 12-1, 11-1, 8-3.

În primul meci al turneului, tricolorii au învins Lituania, cu 14-1, iar duminică, în ultimul meci, se vor duela cu Malta. România este calificată la turneul final, indiferent de rezultatul cu Malta.

Primele două clasate în fiecare grupă preliminară se vor califica la Campionatul European, care va avea loc la Split (Croaţia), între 27 august şi 10 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.