Poliţia italiană a reţinut 34 de persoane care făceau parte dintr-un grup infracţional ce viza furtul siciului cu rămăşiţele pământeşti ale legendei automobilismului Enzo Ferrari, fondatorul echipei de Formula 1 şi a mărcii cu acelaşi nume, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul mafiot, cu activităţi în traficul de droguri şi contrabandă, intenţiona să fure sicriul din cimitirul San Cataldo din Modena pentru a cere apoi o răscumpărare familiei sau a companiei Ferrari.

La acţiunea autorităţilor au participat peste 300 de poliţişti şi jandarmi. Grupul avea baza în Sardinia, dar o parte dintre membri erau din Emilia, Lombardia, Veneto şi Toscana.

Enzo Ferrari a decedat în 1988, la vârsta de 90 de ani şi a fost înmormântat într-un cavou suprateran la Modena, în apropiere de Maranello, unde se află sediul companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.