Internaţionalul francez al echipei Juventus, Paul Pogba, a cerut efectuarea contraexpertizei după ce a fost depistat pozitiv la testosteron în data de 20 august. El este în prezent suspendat provizoriu, relatează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotbalistul avea la dispoziţie cinci zile lucrătoare pentru a solicita deschiderea probei B după ce agenţia italiană antidoping (Nado) l-a notificat luni cu privire la depistarea sa pozitivă. Potrivit presei italiene, rezultatele celui de-al doilea test ar trebui să fie cunoscute la 20 septembrie.

Mijlocaşul echipei Juventus a fost depistat pozitiv la 20 august, după meciul de la Udine (0-3) - în care nu a fost titular - din prima etapă din Serie A. Ca urmare a suspendării sale provizorii, el nu se mai poate antrena cu echipa sa, care i-a suspendat şi salariul.

Pogba (30 de ani) riscă o suspendare de patru ani, care ar putea fi înjumătăţită dacă el poate demonstra că nu a fost un dopaj intenţionat sau limitată la câteva luni dacă substanţa a fost folosită "în afara competiţiei şi nu are legătură cu nivelul său de performanţă".

Metaboliţii de testosteron identificaţi în proba sa de urină ar fi provenit din utilizarea unui supliment alimentar prescris de un medic pe care l-a consultat în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.