Pivotul naţionalei de handbal feminin Crina Pintea a vorbit despre grupa E, din care face parte România, la Campionatul Mondial, la care tricolorele vor debuta chiar vineri, de Ziua naţională. Competiţia începe miercuri, în grupele C şi G.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu mi se pare o grupă foarte grea, însă depinde foarte mult de noi, întotdeauna când am mers la un astfel de campionat a contat ce am făcut noi. E un pic mai uşor faţă de anii trecuţi, când întâlneam echipe foarte puternice de la început. Pare că e un pic norocul de partea noastră, îmi doresc foarte mult să ne facem treaba bine şi să ne îndeplinim obiectivul. Atmosfera este foarte bună, am foarte mare încredere şi simt o energie bună. Eu nu simt nicio presiune, merg din 2012 la Mondiale sau Europene, întotdeauna s-a vorbit de o medalie, dar eu mă bucur de handbal. Îmi doresc, normal, medalia, dar trebuie să luăm totul pas cu pas, meci cu meci, drumul este foarte lung. O să dăm tot ce avem mai bun, ca să ne bucurăm şi pe noi, dar şi pe fani”, a declarat Crina Pintea înaintea plecării spre CM.

Ea a adăugat, privind obiectivul de calificare la turneele preolimpice, că toată lumea îşi doreşte acest lucru şi că ”nu e o presiune, ci o motivaţie în plus”.

Delegaţia României a ajuns deja în Danemarca, iar lotului i s-a alăturat şi Diana Lixăndroiu, după ce veştile privind revenirea căpitanului Cristina Neagu încă din primul meci nu sunt deloc optimiste, fiind posibil să joace abia din grupele principale.

FOTO: EHF
FOTO: EHF

Tricolorele vor debuta în grupa E vineri, chiar de Ziua naţională, iar apoi vor juca în compania Serbiei (3 decembrie) şi a Danemarcei (5 decembrie).

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele şapte locuri, performanţă care i-ar permite să participe apoi la turneele preolimpice.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Din cele opt grupe preliminare a câte patru echipe, primele trei clasate se vor califica în grupele principale, de unde locurile 1-2 intră în sferturi.

Echipa tricoloră ar urma să joace în grupa principală III, cu meciuri programate în 7, 9 şi 11 decembrie. Sferturile de finală vor avea loc 12-13 decembrie, semifinalele în 15 decembrie, iar finalele pentru medalii în 17 decembrie.

Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Ea a anunţat că va fi ultimul său Campionat Mondial şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Campionatul Mondial din 2023 debutează miercuri, cu meciuri în grupa C – Coreea de Sud-Austria şi Norvegia-Groenlanda, respectiv în grupa G – Brazilia-Ucraina şi Spania-Kazakstan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.