Noul antrenor al CS Universitatea Craiova, Victor Piţurcă, s-a arătat nemulţumit de decizia Federaţiei Române de Fotbal de a impune doi jucători sub 21 de ani în echipele din Liga I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Regula nu e una legală, pentru că nu îţi poţi permite chiar tu, federaţie, care conduci fotbalul românesc, să impui cluburilor profesioniste de fotbal să introducă pe teren ce jucători vor ei. Poate la un moment dat se va dori să vină o femeie în echipa de....  Nu mi se pare normal. Da, este important pentru echipa naţională, ca tinerilor noştri să li se dea o mare atenţie. Dar nu poţi să împui să îi introduci în echipă pentru că valoarea fotbalului românesc scade, suporterii nu mai vin la stadion. Bun, ai impus un jucător, eu cred că era arhisuficient. Eu deja am vorbit cu patronul, să discutăm şi cu celelalte cluburi din prima ligă, pentru că trebuie făcut ceva în sensul acesta. Nu mi se pare o decizie normală să impui cluburilor să introducă în teren ce jucători îţi doreşti tu", a declarat Piţurcă, într-o conferinţă de presă.

Tehnicianul spune că va evalua jucătorii până în iarnă şi promite un joc ofensiv al echipei.

"În momentul acesta nu mai pleacă nimeni, pentru că eu mi-am dorit să nu mai plece nimeni, până nu mă conving şi nu evaluez jucătorii nu pot da drumul nimănui. Fortes m-a sunat şi i-am spus că rămâne, ştiu că suporterii sunt supăraţi pe el deoarece a avut nişte ocazii, i se poate întâmpla oricui. Fac un apel la ei să susţină echipa necondiţionat şi orice jucător care are probleme, ei trebuie să-l ajute. Ştiu că suporterii sunt supăraţi pe Fortes, dar gata, s-a terminat, eu voi lucra cu Fortes, eu voi vedea calitatea de jucător, calitatea lui umană şi dacă va fi aşa cum cred suporterii nu va mai fi la Craiova. Dar din câte am discutat cu el, este un băiat inteligent, suferă foarte mult că nu joacă la valoarea lui şi eu am încredere în el, în calităţile lui. Şi eu am câştigat campionate, Cupa Campionilor şi am ratat şi mă înjurau rău de tot. Fac apel la suporterii noştri să susţină această echipă şi pe toţi jucătorii care intră în teren. Mi-aş mai fi dorit unul, doi jucători, vom vedea dacă dintre cei care au rămas liberi de contract mai putem aduce ceva la Craiova, dacă nu, ne vom gândi în iarnă, după evaluarea tuturor jucătorilor care sunt în lot acum. Am avut o discuţie cu Cristi Manea, însă el este jucătorul unei echipe din Cipru, el nu putea fi dat decât până în vară împrumut, iar mie nu îmi convin jucătorii împrumutaţi, vreau ca jucătorii să fie ai Craiovei. Cristi Manea mi-e ca un copil, am vorbit de multe ori cu el, dar deocamdată noi avem partea dreaptă asigurată. Nu am discutat pentru niciun jucător de la Viitorul deocamdată, poate în viitorul apropiat. Toate cluburile mari au peste 30 de jucători în lot, acum depinde numai de ei. Cei care vor fi buni, vor fi în lot, vor fi pe teren. În momentul acesta la Craiova este greu să fii şi în lotul de 23, care îşi duce activitatea de zi cu zi la antrenament. Fiindcă eu atât folosesc, 20 de jucători de câmp şi trei portari. Asta este concurenţa, asta este legea la fotbal, care este serios va face parte din lot. Ultimele transferuri sunt reuşite, sunt jucători de valoare. Revenirea lui Ivan va fi de bun augur pentru Universitatea Craiova, eu zic că el va renaşte odată cu venirea aici, sunt sigur va veni momentul când va juca la naţională. Pe Ciosici eu am vrut să-l aduc şi a costat clubul, cum a costat şi revenire alui Ivan, foarte mulţi bani s-au plătit pe Ivan şi o cotă de transfer. Măţel e un jucător care a îmbrăcat tricoul echipei naţionale, nu e la capacitatea lui normală acum, dar se bate cu Martici pe post. Cred că Universitatea Craiova a făcut trei transferuri mai mut decât reuşite. Mi-aş mai fi dorit la mijlocul terenului un jucător, doi, vreau mai multă agresivitatea, dar cred că şi jucătorii din lotul actual pot face aceasta. Veţi vedea Craiova o echipă ofensivă. La echipa naţională era cu totul altceava, când într-un meci, două calificarea era deja pierdută. Cât am antreant la echipele de club am jucat foarte ofensiv", a precizat Piţurcă.

El a anunţat că în luna octombrie primăria va schimba gazonul de pe Stadionul Ion Oblemenco.

"Nu s-a pus problema niciodată să jucăm la Târgu-Jiu, dar schimbarea gazonului a fost o primă dorinţă a mea. Este inadmisibil să ai stadion de cinci stele şi să nu ai gazon. Autorităţile au reacţionat pozitiv şi se va schimba gazonul în octombrie, avem atunci o lună la dispoziţie, în care se poate schimba gazonul. Dacă ai profesionişti, în zece zile ţi l-au schimbat şi în cinci zile poţi să joci pe el. Eu îmi doresc unul mixt, sintetic cu gazon. Am înţeles că se va face. Cam 95 la sută, în octombrie se va schimba gazonul. Dacă vom schimba gazonul, şi echipa naţională va veni aici. Eu sunt de acord în totalitate ca această echipă (n.r. - FC Universitatea, formaţia lui Adrian Mititelu), care este susţinută de suporteri şi care şi ei au contribuit la acest stadion, să joace pe acest teren şi nu văd niciun impediment de a juca pe acest stadion", a spus el.

Piţurcă a refuzat să discute despre FCSB şi despre patronul acestui club, Gigi Becali: "Nu mă interesează de FCSB, mă interesează de Craiova, fiecare meci este important. Eu sper ca FCSB să fie o echipă puternică cu el (n.r. - Becali). Eu mă gândesc acum să schimb gazonul, să-şi revină accidentaţii, dacă vorbim de cine spuneţi voi acum, îmi distrageţi atenţia şi nu mă mai pot concentra acolo."

Piţurcă a recunoscut că a avut o ofertă din partea CSA Steaua de a se ocupa de echipa de fotbal: "Când mi s-au decernat nişte premii la Casa Armatei, am vorbit cu cineva din conducerea armatei. Apoi am mers şi am avut o discuţie mai mult amicală cu comandantul şi sigur dacă era să vin la Steaua nu aş fi venit pe poziţie de antrenor, s-ar fi dorit cu totul altceva, dar deocamdată nu mi s-a părut serioasă strategia, acolo trebuie altceva, nu mai contează acum."

Victor Piţurcă va debuta ca antrenor al CS Universitatea Craiova la 15 septembrie, pe teren propriu, cu FCSB, în etapa a IX-a a Ligii I.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.