Fostul selecţioner Victor Piţurcă a declarat că actuala echipă patronată de Gigi Becali nu este Steaua Bucureşti, pentru că omul de afaceri nu a plătiti nimic atunci când a preluat clubul. Piţurcă spune că gruparea armatei, CSA Steaua, este îndreptăţită să-i ceară bani lui Becali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă nu are sigla, nu are palmaresul, nu e Steaua. E clar lucrul acesta. De ce nu vin suporterii la meci? Că e Steaua? Dacă ar fi Steaua, eu zic că stadionul ar fi plin. La meciul cu City au fost cetăţeni în tribune, care au venit să vadă şi pe City. Un sfert de stadion s-a bucurat că a luat bătaie. Nu era Dinamo, nu era coregrafia lui Dinamo? Gigi, când a luat Steaua, trebuia să facă o evaluare şi să plătescă. Nu a făcut evaluarea, nu a plătit. Punct. În momentul ăla, era Taher, alţi oameni de afaceri, au spus <Gigi, noi te susţinem, dar dacă nu faci evaluarea clubului, cu pasive, cu... şi nu plăteşti, nu e în regulă>. Nici eu nu am realizat atunci. A semnat Păunescu ceva? Nu a semnat niciun general. El a făcut Adunarea Generală pe urmă, l-a pus pe nu ştiu cine la vechea societate şi au semnat ăia. Acum, cei de la club au făcut aceste demersuri. Trebuie să plăteşti! El nu s-a folosit de banii de la Steaua? Pe Roşu şi pe Luţu s-au luat vreo 4 milioane de dolari. Cine s-a folosit de banii ăia? A făcut greşeala asta. Trebuia să facă evaluare, să vadă ce costă şi vedea cum o rezolvă. Iată că dacă nu a făcut lucrul ăsta acum cei de la club au câştig de cauză. Această echipă a lui Gigi Becali nu costă nimic, costă doar jucătorii pe care îi are. Nu are stadion, nu are hotel, are doar o maşină, două. Dacă vrei să cumperi sigla Steaua şi numele Steaua, trebuie să te coste ceva, Nu ştiu, un milion, două, trei milioane, poate e mult. Poate şi clubul cere bani foarte mulţi. Ăsta era mersul lucrurilor, mai vorbesc şi eu cu domnul Păunescu şi el mi-a spus (n.r. - că Gigi Becali nu a plătit nimic pentru club). Se rugau vreo doi oameni, şi Taher, Viorel Cataramă insista mai mult, <fă Gigi neapărat lucrul ăsta>. Nu a făcut şi ăsta e motivul", a declarat Piţurcă, la Dolce Sport.

Piţurcă a precizat că nu îi place cum joacă echipa lui Becali acum: "Nu îmi place cum joacă, nu are un fotbal estetic, de circulaţie."

Fostul selecţioner a afirmat că că Boldrin nu este un jucător deosebit. "Boldrin e un jucător bun pentru campionatul nostru, dar nu cum îl săltăm noi în slăvi. E un tip de statură medie, fără forţă. Că pasează bine, dar Luţu avea cinci clase peste Boldrin. Dar pentru campionatul nostru e bun. Nu mi se pare aşa formidabil. Cât a dat Steaua pe Boldrin? 300.000. Atât face. Ăsta e adevărul", a explicat tehnicianul. 

CSA Steaua a depus, marţi, o cerere de chemare în instanţă a clubului deţinut de Gigi Becali, Fotbal Club Steaua Bucureşti, prin care solicită recuperarea prejudiciului de 36,8 milioane de euro din folosirea mărcii în perioada 2004-2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.