Pilotul britanic Lando Norris, în vârstă de 22 de ani, şi-a prelungit până în 2025 contractul cu echipa de Formual 1 McLaren, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt super super fericit să continui în Formula 1 cu această echipă în care am crescut. Aceasta este o dovadă a încrederii reciproce pe termen lung", a declarat el.

Decizia lui de a accepta prelungirea contractului vine chiar înainte de începerea unui sezon cu importante schimbări de regulement, care ar putea reprezenta o problemă pentru echipa de la Woking.

"Desigur, McLaren ar putea avea un recul, dar am încredere. Punem lucrurile la punct în echipă şi ştiu că este nevoie de timp", a spus Norris.

Andreas Seidl, oficial al team-ului britanic, a fost şi el încântat de alegerea lui Norris de a rămâne: "Este o veste excelentă. După o perioadă de mari schimbări, asigurăm stabilitatea echipei, atât la nivelul inginerilor, al conducerii, cât şi al piloţilor".

Lando Norris a debutat la McLaren în 2019, după ce a fost pilot de teste la aceeaşi echipă. El a luat de 60 de ori startul într-o cursă de Formula 1, a plecat o dată din pole-position şi a ocupat de cinci ori un loc pe podium. Cel mai bun rezultat l-a obţinut la Marele Premiu al Italiei din 2021, locul al doilea.

Sezonul trecut, Norris s-a clasat pe locul 6 în clasamentul piloţilor, cu 160 de puncte, după Max Verstappen (395,5), Lewis Hamilton (387,5), Valtteri Bottas (226), Sergio Perez (190) şi Carlos Sainz jr (164,5).

Coechipierul său, australianul Faniel Ricciardo, alături de care va concura şi în 2022, a terminat pe locul 8, cu 115 puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.