Deşi Federaţia Internaţională de Automobilism a decis anularea competiţiilor din Rusia şi Belarus, piloţii acestor două ţări sunt autorizaţi să concureze, sub pavilion neutru. E o decizie controversată, de care poate profita pilotul de Formula 1 Nikita Mazepin (Haas), fiul unui oligarh rus, Dmitrîi Mazepin, născut în Belarus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Convocat, marţi, într-o şedinţă extraordinară, de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, Mohammed Ben Sulayem din Emiratele Arabe Unite, pentru a "discuta probleme legate de criza în curs de desfăşurare din Ucraina", Consiliul Mondial al Sporturilor cu motor a decis să autorizeze piloţii din Rusia şi Belarus să participa la curse sub statut neutru şi "sub steagul FIA, sub rezerva unui angajament specific şi respectării principiilor păcii şi neutralităţii politice ale FIA".

Simbolurile, culorile, steagurile şi imnurile naţionale ale Rusiei şi Belarusului sunt interzise în competiţiile organizate de FIA.

Acum, hotărârea de a-l trimit pe grilă pe Mazepin îi va reveni echipei Haas, un "team" cu acţionariat american, criticat pentru faptul că nu l-a dat afară pe pilotul rus. Haas a refuzat deocamdată să comenteze pe marginea deciziei FIA de marţi.

Mazepin, 22 de ani, a venit la Haas înaintea sezonului trecut, "împreună" cu un pachet financiar consistent, susţinut de gigantul chimic Uralchem, condus de tatăl său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.