Preşedintele Comisiei de Arbitri a FIFA, italianul Pierluigi Collina, a apărat sistemul VAR şi a subliniat meritele acestuia în cadrul unei conferinţe de presă, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În meciurile cu VAR, dacă tehnologie ne permite să vedem o greşeală, atunci nu putem ignora acest lucru. Dacă un gol este marcat din ofsaid, nu conteaza dacă este de 2 sau 20 cm. Este ofsaid şi nu există un ofsaid mic sau mare. La fel este şi în cazul penaltiurilor. VAR nu poate fi un sistem orb, nu-l putem ignora. Dacă aveţ un instrument care vă oferă posibilitatea să verificaţi ceva, atunci trebuie să verificaţi", a declarat Collina.

Sistemul VAR este folosit la aproape toate competiţiile internaţionale, iar în această vară este utilizat la CE de tineret, CM de fotbal feminin, Copa America şi Cupa Africii pe Naţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.