Antrenorul Dan Petrescu a declarat că tot clubul CFR Cluj trebuie să fie felicitat duă calificarea în 16-imile Ligii Europa, nu numai jucătorii. El susţine că formaţia ardeleană nu este o echipă iubită în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu îmi vine să cred că şi în celălalt meci s-a terminat un rezultat pozitiv. Rennes a jucat cu a doua echipă şi Lazio cu prima echipă şi francezii au reuşit să câştige cu 2-0. Chiar dacă noi nu am fi făcut acest rezultat ne calificam, dar eu zic că e bine aşa, să ne calificăm prin victoria noastră. Un meci aproape perfect făcut de băieţi, trebuia să fie aşa când joci împotriva lui Celtic. Sincer, nu mă aşteptam să facem 12 puncte, să câştigăm patru meciuri, cred că e un record în România, într-o cupă europeană, să faci 12 puncte, şi tot clubul merită felicitări, nu numai jucătorii, toată lumea. Lazio e echipă de Champions League, Rennes se bate acolo, la primele locuri în Franţa şi Celtic e campioana Scoţiei. (n.r. - despre o ofertă de la Astana) Zvonuri vor fi tot timpul, când am fost antrenor tot timpul au fost zvonuri, în momentul de faţă sunt aici şi mă gâdesc ce trebuie să fac la CFR Cluj şi avem două meciuri importante la sfârşit de an, pe care neapărat trebuie să le câştigăm dacă vrem să revenim în fruntea clasamentului. Rămânerea mea aici nu a depins de nimic, pentru că nu se ştie niciodată, se poate întâmpla imediat ceva. Dacă nu ne calificam, nu cred că era o dramă, pentru că de când am început această competiţie nu ne-am gândit să ne calificăm. Dar era păcat odată ajunşi aici să nu reuşim. (n.r. - despre faptul că adversarul a jucat cu echipa a doua) Şi Rennes a jucat cu echipa a doua. Cârcotaşii să vorbească pentru că CFR nu a fost iubită şi nu va fi iubită niciodată, mai ales de când sunt eu aici, poate să zică fiecare ce vrea, noi trebuie să ne facem treaba să câştigăm meciuri, să câştigăm iar un campionat şi să-i facem pe toţi să tacă. Aşteptarea până la acest meci a fost lucrul cel mai greu, nu am pregătit echipa cum am vrut, şapte zile, am pregătit-o numai trei, deoarece am jucat la Botoşani", a declarat Petrescu, la Telekom Sport.

CFR Cluj s-a calificat în 16-imile Ligii Europa, după ce a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), campioana Scoţiei, Celtic Glasgow, în etapa a VI-a a Grupei E. CFR Cluj este pentru a doua oară în primăvara Ligii Europa după sezonul 2012/2013, când a fost eliminată în 16-imi de Inter Milano (0-2 în deplasare şi 0-3). 

Clasamentul final al grupei este următorul: Celtic - 13 puncte, CFR Cluj - 12 puncte, Lazio - 6 puncte, Rennes - 4 puncte. Celtic şi CFR Cluj merg în primăvara LE.

Tragerea la sorţi a 16-imilor Ligii Europa este luni, de la ora 14.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.