Tehnicianul echipei FCSB, Anton Petrea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că partida cu Dinamo, din acest weekend, va fi poate una mai dificilă decât cea cu liderul CFR Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ne aşteaptă o partidă grea, poate chiar mai grea decât partida cu CFR. Este, va fi şi în continuare un derbi între cele două echipe, indiferent de poziţia din clasament în momentul de faţă. Sunt o echipă supermotivată, care îşi doreşte să se lupte pentru evitarea retrogradării, joacă în faţa propriilor suporteri, pe un teren care pe noi nu cred că ne va avantaja, dar vom vedea la ora jocului starea gazonului. Cred că din aceste considerente vom avea o partidă foarte grea. Noi trebuie să fim foarte concentraţi, jucătorii care vor intra din primul minut sau pe parcurs vor trebui să fie concentraţi sută la sută pentru a nu da posibilitatea adversarului să pună probleme în preajma posţii noastre”, a spus Petrea.

El a vorbit şi despre problemele de lot pe care le are: “Avem ceva probleme cu suspendaţi, e vorba de Şut şi Ovidiu Popescu. Plus, vom vedea situaţia lui Ianis Stoica, care a avut o problemă medicală, a fost pe antibiotice săptămâna asta şi să vedem dacă vom putea să îl luăm în lot”.

Întrebat de ce se teme cel mai mult înaintea meciului cu Dinamo, tehnicianul a răspuns: “De atitudinea noastră, de modul cum vom intra pe teren, pentru că toată lumea spune că Dinamo are o echipă slabă sau a înregistrat un rezultat nefavorabil într-un meci amical cu o echipă de liga a treia şi poate lucrurile astea să ne dea cumva o lejeritate în a trata jocul şi nu vreau să se întâmple acest lucru. Sunt convins că la ora jocului cu noi vor fi foarte motivaţi şi îşi vor dori să câştige”.

Anton Petrea este de părere că starea gazonului va reprezenta o problemă şi a menţionat că un astfel de derbi ar fi meritat să se joace pe un stadion mai bun. “E o problemă. Din păcate trăim asemenea vremuri ca să jucăm în ianuarie şi temperaturile nu ne ajută foarte mult. Cred că s-ar fi putut găsi o soluţie pentru a se găsi un teren, un stadion adevărat pentru un asemenea joc. Un derbi cred că merita un alt stadion, unde şi suporterii să fie în număr mai mare, plus integritatea jucătorilor să nu aibă de suferit. Probabil că e o strategie a lor, s-au gândit că aşa ar avea mai multe şanse, pe un teren mai puţin bun. Cred că se putea juca pe Arena Naţională. Nu vreau să căutăm scuze, să găsim soluţii să ne adaptăm la teren, să ne gândim la joc”.

Petrea a spus că probabil Dinamo va pune probleme serioase adversarilor în partea finală a sezonului. “Mi-aş dorit să mai existe asemenea derbiuri pe viitor”, a adăugat el.

Antrenorul FCSB crede că dinamoviştii vor face pressing la meciul de duminică. ŢCred că vor avea un stil de joc care să se surprindă un pic, cred că vor încerca să facă pressing şi să ne forţeze să greşim. Nu cred că vor sta la cutie. Din ce îl cunosc pe Flavius are un stil de joc ofensiv”.

Anton Petrea a vorbit şi despre faptul că la meciul trecut s-au auzit din tribune strigându-se “Demisia!”. “Teoretic n-ar fi motive. Avem suporteri fantastici, care îşi dorest performanţe, exigenţi şi e normal să fie nemulţumiţi când nu s-a câştigat campionatul de ceva timp. Eu îmi doresc ca numeroşii noştri suporteri care vin la stadion să susţină echipa”, a afirmat el.

Echipa FCSB va întâlni formaţia Dinamo, duminică, în deplasare, de la ora 20.00, în etapa a XXIII-a a Ligii 1 Casa Pariurilor. FCSB ocupă locul doi în clasament, cu 48 de puncte, în timp ce Dinamo este pe 15, cu 12 puncte.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.