Petre Grigoraş şi-a dat acordul pentru a antrena formaţia de ligă a treia SSC Farul Constanţa, el urmând să semneze contractul în cazul în care autorităţile locale vor susţine echipa. Grigoraş are promisiuni din partea primarului Constanţei că acest lucru se va întâmpla chiar în şedinţa Consiliului Local Municipal din 31 iulie, în caz contrar SSC Farul având dificultăţi în a-şi putea continua activitatea în liga a treia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petre Grigoraş a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la stadionul Farul, că este de acord să preia această formaţie, dar are nevoie şi de o garanţie din partea autorităţilor locale că se vor implica în acest proiect.

“Am fost contactat zilele trecute de domnul preşedinte şi mi-a făcut o propunere să mă reîntorc acasă şi să încercăm să readucem Farul acolo unde a fost ani buni. În principiu am fost de acord, dar a trebuit să am şi o anumită garanţie din partea autorităţilor locale, a a domnului primar în special. Am vorbit cu dânsul şi a promis că ne va susţine. Acesta era lucrul cel mai important. Să sperăm că acest proiect va fi aprobat din şedinţa Consiliului Local din 31 iulie”, a afirmat Petre Grigoraş.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a spus că echipa SSC Farul, înfiinţată de suporteri, are nevoie şi implicarea autorităţilor locale. 

“Proiectul a fost început de suporteri, îi felicit că au dus echipa în liga a treia, au făcut un lucru bun, dar acum este o altă etapă şi fără ajutorul autorităţilor locale ar fi imposibil ca activitatea să se deruleze”, a spus Grigoraş.

El a menţionat că situţia pe care a găsit la SSC Farul este una foarte dificilă, principalul obiectiv fiind completarea lotului cu care va fi atacată promovarea în liga secundă.

“Lotul de jucători este unul subţire, mai mult decât subţire, sunt elegant când vorbesc de acest lucru. Vom vedea cât de repede putem să-l completăm pentru dorinţa noastră este să facem o echipă puternică cu care să promovăm în primul an”, a explicat antrenorul.

Grigoraş a mai spus că în prezent doar 7-8 jucători sunt legitimaţi la echipă şi doreşte să aducă cel puţin 6-7 până la sfârşitul acestei săptămâni, recunoscând că cei mai mulţi fotbalişti şi-au găsit deja angajamente, în special la formaţii de liga a doua

De asemenea, o altă problemă identificată de Petre Grigoraş este lipsa unei unei baze sportive pe care SSC Farul să îşi desfăşoare activitatea.

“Nu avem o bază sportivă pe care să ne antrenăm foarte bine, să jucăm. Aţi văzut care e starea terenului, deplorabil, condiţiile de la stadion la fel. Sunt condiţii mai mult decât modeste, dar atâta timp cât vom avea sprijinul autorităţilor locale, sper şi al altor oameni din oraş sunt convins că în cel mai scurt timp conducerea clubului va reuşi să creeze nişte condiţii cât de cât acceptabile şi onorabile pentru a ne desfăşura activitatea”, a mai afirmat Grigoraş. 

El a precizat că bugetul SSC Farul trebuie să fie de aproximativ 500.000 de euro, considerând că ar fi unul optim pentru o formaţie care îşi propune promovarea în liga a doua.

Petre Grigoraş a jucat la Farul Constanţa, în anii ’90, iar după încheierea carierei de fotbalist a devenit antrenor al acestei echipe. Ca antrenor al Farului Constanţa, Grigoraş a jucat o finală de Cupă a României, în 2005, pierdută cu 1-0 în faţa lui Dinamo Bucureşti.  După ce a plecat de la Constanţa, Grigoraş a antrenat mai multe echipe printre care Oţelul Galaţi, Pandurii Târgu Jiu, Poli Iaşi şi ASA Târgu Mureş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.