Federaţia Română de Atletism a anunţat, marţi, prelungirea termenului de suspendare a tuturor competiţiilor până în data de 15 iunie, când ar putea fi reluate ”dacă nu intervin noi modificări ale măsurilor luate de autorităţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul prelungirii stării de urgenţă până în data de 16 mai şi a păstrării în vigoare ale tuturor măsurilor de prevenţie şi securitate stipulate în ordonanţele militare emise în ultimul timp de Guvernul României (Ordonanţa Militară nr. 9 din 16.04.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19), Federaţia Română de Atletism decide suspendarea tuturor competiţiilor până în data de 15 iunie. În cazul modificării măsurilor luate de Guvernul României şi Preşedinţia României, această decizie poate suferi modificări care vor fi comunicate imediat în momentul adoptării”, a anunţat, marţi, forul naţional atletic.

Oficialii FRA consideră că data de 15 iunie este ”un termen corect pentru demararea competiţiilor”.

”Sportivilor li se va permite ca, la ieşirea din starea de urgenţă, să îşi reia antrenamentele în condiţii cât mai aproape de cele obişnuite şi să dispună de o perioadă suficientă pentru a fi pregătiţi să concureze. Totodată organizatorilor de competiţii li se va permite organizarea în bune condiţii a competiţiilor de atletism”, se mai arată în anunţul FRA.

În federaţie se va lucra între timp la un nou calendar competiţional, prin care se încearcă relocarea competiţiilor din intervalul martie – iunie, existând însă şi posibilitatea anulării unora dintre acestea. Calendarul competiţional ar urma să fie aprobat în prima şedinţă a Consiliului Federal, care va fi programată după ridicarea stării de urgenţă şi comunicarea noilor măsuri de prevenţie a pandemiei. F

”Este o situaţie care a ridicat probleme extrem de dificile tuturor celor implicaţi în activitatea atletică şi care cere răbdare, calm şi înţelegere pentru a putea fi depăşită cât mai uşor. Sănătatea noastră, a tuturor, este cel mai important lucru şi respectarea măsurilor de prevenţie este, în continuare, esenţială pentru stăpânirea acestei pandemii”, se mai arată în anunţul FR Atletism.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.