Curtea Federală de Apel a stabilit miercuri că 22 mai va fi data procesului în care va fi reexaminată penalizarea de 15 puncte aplicată clubului italian Juventus Torino pentru o presupusă fraudă contabilă, sancţiune ridicată provizoriu în data de 20 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de Garanţie al Comitetului Olimpic Italian (Coni) a sesizat Curtea de Apel a Federaţiei Italiene de Fotbal din cauza „lipsurilor motivaţionale” privind ponderea pe care directorii fără delegare ai Consiliului de Administraţie al clubului Juventus, au avut-o în „modificarea deliberată repetată a evidenţei contabile datorate. la numeroase câştiguri de capital ale căror valori au fost fictive”.

Astfel penalizarea de cincisprezece puncte aplicată în luna ianuarie lui Juventus Torino, din cauza câştigurilor de capital considerate artificiale în timpul vânzărilor anumitor jucători va fi reexaminată în vederea unei eventuale reevaluări a acesteia, reconsiderare care ar putea deschide calea către o pedeapsă redusă.

Însă, pentru clubul piemontez există riscul ca aplicarea unei pedepse, fie ea şi reduse, să blocheze accesul grupării torineze în Liga Campionilor şi poate chiar în Liga Europa.

Juventus ar trebui să-şi cunoască soarta pe 22 mai, chiar înainte de a juca cu Empoli în etapa cu numărul 36 din Serie A. Mai rămân apoi doar două etape de campionat, inclusiv un derby împotriva lui AC Milan, echipa rivală pentru calificarea în Liga Campionilor, în etapa a 37-a, care se va disputa în 28 mai. Juventus este momentan pe locul doi, cu cinci puncte înaintea echipei AC Milan, iar pentru Liga Campionilor se califică primele patru echipe clasate în Serie A.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.